Az öngyilkosságra való felbújtást bünteti a törvény?
Valaki öngyilkos lesz, hagy hátra egy levelet, hogy nem látott más kiutat, többször elbeszélgetett xy-al , aki szintén megerősítette minden alkalommal, hogy ez az egyetlen megoldás. Teszem azt még néhányan hallották is az ilyen beszélgetések egyes részeit.
Ezért elítélnek valakit?
Garamvölgyi László elmondta, hogy az öngyilkosságra való felbujtás bűncselekménynek számít, csakúgy, mint az ebben való közreműködés.
egy 2006-os cikkből idézet
"Öngyilkosságban közreműködés
168. § (1) Aki mást öngyilkosságra rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Nem értem a lepontozást, a büntetőjog igenis büntetni rendeli az öngyilkosságra rábírást, mindenkinek igaza van, aki igennel válaszolt!!
És valaki már be is linkelte a hatályos törvényszöveget, szóval mi is a lepontozás!?
És valaki már be is linkelte a hatályos törvényszöveget, szóval mi is a lepontozás!? már egy kérdésnél rám irtak hogy én pontozok e le. akkor eme választ küldtem:
"vannak ilyenek más kérdéseknél. szerintem nem is válaszolnak a kérdésre, csupán lepontoznak mindenkit, és ezzel élik ki pszichopata vágyaikat mondjuk a tanárjuk vagy a fönökük felett, aki nem értékeli eléggé a munkájukat"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!