Ha Hollandiában élnék, munka/tanulási okokból, akkor én használhatnék marihuánát?
Én értem mindkettő álláspontot, és mindkettő hitelesnek tűnik.
Csak kíváncsiságból kérdeztem, nincsenek ilyen terveim.
"A többiek meg szerintem csak trollkodnak..."
Én idéztem a Btk.-ból.
Te viszont csak hetet-havat összehordva spekulálsz.
Nem tudok róla, hogy lett volna olyan eset, hogy Hollandiában elszívott joint miatt valakit elítéltek, de ennek az lehet az oka, hogy itthon is csak az elszívott jointok töredéke miatt indul eljárás. Nehéz a bizonyítás, mivel ki sem derül többnyire.
Az is igaz, hogy a holland hatóságok valóban - a holland törvényeknek megfelelően - nem szólnak, ha egy turista füves cigit szív.
De ettől még de jure büntetendő a magyar jog szerint.
És akkor a BTK amit valamiért félreértelmeztél!
"3. § (1) A magyar törvényt kell alkalmazni a belföldön elkövetett bűncselekményre, valamint a magyar állampolgár külföldön elkövetett olyan cselekményére, amely a magyar törvény szerint bűncselekmény."
És itt a kulcsszó a "...AMELY A MAGYAR TÖRVÉNY SZERINT BŰNCSELEKMÉNY"!!!!!!!!!
És akkor mi is a BŰNCSELEKMÉNY:
"A bűncselekmény
10. § (1) Bűncselekmény az a szándékosan vagy - ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti - gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli.
(2)12 Társadalomra veszélyes cselekmény az a tevékenység vagy mulasztás, amely Magyarország állami, társadalmi vagy gazdasági rendjét, az állampolgárok személyét vagy jogait sérti vagy veszélyezteti."
És itt is érdemes értelmeznünk a szöveget!!!
Mivel csak az bűncselekmény "... amely MAGYARORSZÁG(!!!!) állami, társadalmi vagy gazdasági rendjét, az állampolgárok személyét vagy jogait sérti vagy veszélyezteti"
Magyarán ha magyar ember magyar embert ől meg Hollandiában az a magyar törvények szerint büntetendő!!! De ha egy hollandot ől meg azt már csak nemzetközi egyezményekkel lehet lerendezni!!
Nem mellesleg a magyar törvények szerint a kábítoszerfogyasztó SZABÁLYSÉRTÉST(!!!) követ el és nem BŰNCSELEKMÉNYT tehát eleve nem is büntethető pont ezen törvény alapján!!!
Tehát összefoglalóan elmondható hogy csak bűncselekmények esetén és csak akkor ha azt magyar személy vagy tulajdon ellen követed el magyarként. De ha ezen belül mégis olyan bűncselekményt követsz el ottani magyar ellen ami a magyar törvények szerint bűncselekmény de az ottani jogrend szerint nem akkor ha ott maradsz akkor nagy bizonyosságga ki sem adnak!!
Hiszen a magyar és EU-s egyezmény is ezt deklarálja, mivel a kiadatást kötelezően meg kell tagadnia a bíróságnak:
"5. § Az európai elfogatóparancs végrehajtását a Fővárosi Törvényszék megtagadja, ha:
a) a keresett személy gyermekkor miatt nem büntethető,
b) a 3. § (3) bekezdésében említett valamely esetben az európai elfogatóparancs alapjául szolgáló cselekmény a magyar törvény szerint nem bűncselekmény,..."
"Első és második vagyok. Amint irtam mindkét ország törvényei. És az erősebbik a "Nem". Vagyis ha itthon lehet, de ott nem, akkor egyértelmű nem. Ha itthon nem lehet, ott lehet, akkor szintén NEM!"
Mi ezt másképp tudjuk a konkrét törvényidézetek alapján!!!
Mutatnál valamit ami a te igazadat bizonyítja??
Gondolom ha ennyire biztos vagy benne akkor gyorsan tudsz mellékelni konkrét törvényeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!