Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Spermadonortól nem követelhetn...

Spermadonortól nem követelhetnek gyerektartást?

Figyelt kérdés
Kell ehhez papír?
2012. dec. 26. 18:54
 1/10 anonim ***** válasza:
-.-'
2012. dec. 26. 18:57
 2/10 anonim ***** válasza:
nem követelhetnek
2012. dec. 26. 18:59
 3/10 A kérdező kommentje:
Vagy anonim gondolom, vagy ha nem akkor kell egy erről szóló megállapodás v szerződés, gondolom, mint laikus.
2012. dec. 26. 19:01
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom teljesen anonim.

Szép is lenne, ha követelhetnének...

2012. dec. 26. 19:28
 5/10 A kérdező kommentje:

...és mi van ha a megtermékenyítés "hagyományos" módon történt és megállapodást nem írtak a felek?

Élhet egyáltalán az "apa" apai jogainal? (kapcsolattartás)

2012. dec. 26. 21:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha van olyan vélelem ami alapján mást kell a gyermek apjának tekinteni, akkor nem és az igazi apa nem is jogosult megdönteni azt a vélelmet.
2012. dec. 27. 21:09
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem értjük egymást.

A spermadonor az apa, nincs más vélelem.

2012. dec. 27. 21:15
 8/10 A kérdező kommentje:
Az igazi apa jogosult bármilyen hamis vélelmet megdönteni.
2012. dec. 28. 09:54
 9/10 anonim ***** válasza:

Az "igazi" apa semmilyen vélelmet nem jogosult megdönteni, vélelem megdöntésére a gyermek, a vélelmezett apa, a mögöttes vélelmezett apa és az ügyész jogosult.(Csjt. 43. §)

De ha az van amit írsz, akkor nem tudod mit jelent az hogy donor; ha csak összefekszetek akkor nem donor vagy, hanem egy kaland. Ha a gyermeknek képzelt apa van bejegyezve akkor sem vagy jogosult, viszont ott az ügyészt jó eséllyel lehet rávenni hogy adjon be keresetet a gyermek érdekében.

2012. dec. 28. 11:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Egy hosszabb kaland voltam, a gyereket csak egyszer v kétszer láttam újszülött korában, azóta csak facebookon.

Tehát nem donor voltam, mégis úgy érzem magam.

Az apasági nyilatkozatot nem voltam hajlandó vizsgálat nélkül aláírni, nyilván, hisz az anya érdekes módon az apaságit nem vállalta és azóta sem engedi látni a gyereket. Az anya szerelmes volt belém, de jól tudta, hogy nem akarok tőle gyereket.

De szeretném tudni, hogy enyém-e a gyerek, van-e hozzá jogom? Mit tehetek?

2012. dec. 28. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!