1 év esküvő után is joga van a feleségnek megörökölni végrendelet hiányában a férje össze saját kézzel megszerzett vagyonát?
Nem néznek a biróságon semmit, hogy üresen ment egy esküvőbe és mindent megörököl?Nem lehet a rokonoknak bármi féle kötelezett rész ami megillető Őket mint rokonok?
Vagy az új asszony mindent visz?
Hát ha az elhunytnak vannak gyerekei nem hiszem h mindent visz az asszony bár nincs kizárva!!
Szerintem ezt ügyvédtől kellene kérdezni
(Vagy egy évvel az esküvő után, vagy egy évházasság után.)
A feleségé minden, illetve, ha vannak gyerekek, akkor azoké pár dolog.
Én úgy tudom, csak az lesz az övé, amit a házasság során szereztek. Mindegy, hogy esetleg csak a férj tett érte.
Tehát ha már az esküvő előtt is vagyonos ember volt, abból nem tudom jár-e neki valami az új szabályozás szerint. Lehet, hogy valami kicsi igen, de a nagyobb része a vérszerinti rokonait illeti meg.
Tök vicces :D Mintha a választól függne, hogy a nej visz-e mindent :DD
Amúgy visz. És lehet a segget a földhöz csapkodni, attól még viszi a cumót az asszony, a rokonok meg maradnak üres kézzel. A francért nem voltak ügyesebbek, és szedtek össze maguknak annyit, mint az elhunyt férj :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!