Hogy találhatnék meg egy illetőt, bírósági ügyhöz kéne, visszajött a levél, hogy ismeretlen helyre költözött?
"Ha a fél részleges költségmentességben részesül, a mentességgel nem érintett költségekre megilleti a költségfeljegyzés joga."
-> pontosabban emiatt, ha tényleg költségmentességet kaptál, akkor költségfeljegyzési jogod mindenképpen van, tehát előlegezned nem kell, de ha elveszíted a pert, akkor viselni igen!
Szívesen. :)
Amúgy érdeklődj a bíróságon azért az ügygondnoki díjról, mert ugye, ha elveszítenéd a pert, azt így is úgy is viselned kell, szóval nem mindegy, hogy mennyi.
Én eddig olyan 20-25 ezer Ft értékben láttam, de persze függ attól, hogy milyen perről van szó.
(Az ügygondnok amúgy ügyvéd, névjegyzékből rendelik ki őket.)
Hát az ügyvéd szemével nézve nem sok. Az IM rendelet alapján határozzák meg, ami általában azért kevesebb, mint egy megbízási szerződés szerinti összeg.
(Amúgy általában +ÁFA jön rá)
De azért nem kell megijedni, mert tényleg attól függ, hogy milyen ügyről van szó, mennyit kell készülnie, meddig tart a tárgyalás, esetleg több tárgyalási nap is van-e...
Szóval ezt az elvégzett munkához képest határozzák meg, azért mondom, hogy kérdezz rá előre, mert a bíró nagyjából meg fogja tudni saccolni, hogy mi várható.
A bíróságok tucatnyi ügyben küldenek a rendőrségnek lakhely megállapítás céljával megkeresést. Ki kell menni a lakcímre, az esetek 99%-ban nincs ott, akkor adatgyűjtést kell végezni, megkérdezni a szomszédokat, rokonait, ismerőseit. A nekem kiosztott megkeresések mind sikeresek lettek, minden esetben telefonszámot, címet sikerült szerezni.
Bízd a rendőrségre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!