Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy találhatnék meg egy...

Hogy találhatnék meg egy illetőt, bírósági ügyhöz kéne, visszajött a levél, hogy ismeretlen helyre költözött?

Figyelt kérdés
És mi van, ha nem találok rá, és nem jön el a bírósági tárgyalásra?
2012. dec. 19. 21:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Ha a fél részleges költségmentességben részesül, a mentességgel nem érintett költségekre megilleti a költségfeljegyzés joga."

-> pontosabban emiatt, ha tényleg költségmentességet kaptál, akkor költségfeljegyzési jogod mindenképpen van, tehát előlegezned nem kell, de ha elveszíted a pert, akkor viselni igen!

2012. dec. 19. 22:12
 12/21 A kérdező kommentje:
Most már értem. Köszönöm a segítséget!!! Egyébként teljes költségmentességet kaptam.
2012. dec. 19. 22:18
 13/21 anonim ***** válasza:

Szívesen. :)

Amúgy érdeklődj a bíróságon azért az ügygondnoki díjról, mert ugye, ha elveszítenéd a pert, azt így is úgy is viselned kell, szóval nem mindegy, hogy mennyi.

Én eddig olyan 20-25 ezer Ft értékben láttam, de persze függ attól, hogy milyen perről van szó.

(Az ügygondnok amúgy ügyvéd, névjegyzékből rendelik ki őket.)

2012. dec. 19. 22:25
 14/21 A kérdező kommentje:
Olyan sok? Én azért kevesebbre gondoltam. :(
2012. dec. 19. 22:29
 15/21 anonim ***** válasza:

Hát az ügyvéd szemével nézve nem sok. Az IM rendelet alapján határozzák meg, ami általában azért kevesebb, mint egy megbízási szerződés szerinti összeg.

(Amúgy általában +ÁFA jön rá)

2012. dec. 19. 22:31
 16/21 anonim ***** válasza:

De azért nem kell megijedni, mert tényleg attól függ, hogy milyen ügyről van szó, mennyit kell készülnie, meddig tart a tárgyalás, esetleg több tárgyalási nap is van-e...

Szóval ezt az elvégzett munkához képest határozzák meg, azért mondom, hogy kérdezz rá előre, mert a bíró nagyjából meg fogja tudni saccolni, hogy mi várható.

2012. dec. 19. 22:32
 17/21 A kérdező kommentje:
Röviden: közös tulajdon megszüntetésére indítottam pert. Miután meghalt édesapánk, nem sokkal utána zárat cserélt, be se tudtam menni a házba.Hívtam volna, de még a számát is megváltoztatta. Tudtommal Pesten él, élt, én meg Borsodban. Utána meg egy családot költöztetett be a tudtom nélkül. Röviden, és lényegesen ennyi. Nem tudom meddig húzódhat el egy ilyen ügy.
2012. dec. 19. 22:42
 18/21 A kérdező kommentje:
Ja, és kipakolt minden bútort a házból, 2 régi fotel maradt csak, azt is ablakon keresztül láttam, mert mint említettem nem tudtam bemenni.
2012. dec. 19. 22:45
 19/21 anonim ***** válasza:

A bíróságok tucatnyi ügyben küldenek a rendőrségnek lakhely megállapítás céljával megkeresést. Ki kell menni a lakcímre, az esetek 99%-ban nincs ott, akkor adatgyűjtést kell végezni, megkérdezni a szomszédokat, rokonait, ismerőseit. A nekem kiosztott megkeresések mind sikeresek lettek, minden esetben telefonszámot, címet sikerült szerezni.

Bízd a rendőrségre!

2012. dec. 20. 07:59
 20/21 anonim ***** válasza:
Most olvasom, hogy polgári per, nem bcs. Ilyen esetben kérheted, de a pert vesztő fogja fizetni.
2012. dec. 20. 08:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!