Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hónapok óta nem fizetnek...

Hónapok óta nem fizetnek albérlőink, az elmaradt számláik miatt már a gáz és a villany is adósságkezelőnél van, hiába kérjük a szolgáltatót, hogy kapcsolja ki nem hajlandók, mit tehetünk?

Figyelt kérdés

Sajnos nem irattuk a számlákat az ő nevünkre ,be vannak oda jelentkezve ,szerződés is van .

Már teljesen ki vagyok készülve ,hogy mit csináljunk,mert állítólag kitenni sem lehet őket,mert a tél miatt moratórium van.

Belenevetnek a képeünkbe,hogy most nincs miből adniuk legyünk türelemmel és különben pedig tisztában vannak a jogaikkal,tehát nem fognak elköltözni abban biztosak lehetünk !

2012. dec. 15. 10:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Bérlőre is vonatkozik a kilakoltatási moratórium. Lásd:

[link]

"182/A. § (1) A végrehajtó a lakóingatlan kiürítésének foganatosítását (174. § d) pont) a december 1-jétől március 1-jéig terjedő időszakot követő időszakra halasztja el, ha a kötelezett magánszemély."

Jól is néznénk ki, ha csak az érdemelne törvényi védelmet, aki devizaspekulációval még tulajdonhoz is jutott, aztán nem fizet.

Kényszerkijelentés (nem mintha ez bármit számítana a kilakoltatásnál...) csak akkor lehetséges, miután a bérlő kiköltözött. Ugyanis a lakcím fiktiváltatásakor tanúkkal kell igazolni, hogy az illető már nem lakik ott. A hamis tanúzás bűncselekmény.

Zárcsere (a bérlő kizárása) pedig magánlaksértés, szintén vétség.

Innen lehet még szemezgetni, milyen bűncselekményeket követhet el a bérbeadó, ha az itteni hozzászólásokban nem volna elég tanács, hogyan juttathatja magát börtönbe a tulajdonos:

[link]

2012. dec. 16. 00:07
 12/17 A kérdező kommentje:

Tehát gyakorlatilag amennyiben volt valaki olyan h@lye ,hogy kiadta albérletbe az egyik házát akkortól a bérlő azt csinál amit akar,nem fizet hónapokig semmit,sőt ha a szolgáltatók adósságbehajtóhoz adják a bérlők gáz és vízfogyasztása miatt keletkezett hátralékokat akkor a házát kiadónak akár vihetik az autóját,vagy egyéb vagyontárgyát is cserébe.

Nagyon nem stimmel ezzel a törvénnyel valami !

Legszívesebben a fejemet a falba verném ,hogy miért voltunk ennyire őrültek !

És a bérlőket semmiképpen sem lehet valahogy belátásra ,fizetésre bírni,erről mit szól a törvény ?

Azt tudom,hogy naponta jár hozzájuk a pizzafutár,cigiznek stb...tehát ezekre azért van anyagi fedezetük .

2012. dec. 16. 11:09
 13/17 anonim ***** válasza:
az az őrültség, hogy hagytad hónapokig nem fizetni őket. mi van a kaucióval?
2012. dec. 16. 17:46
 14/17 A kérdező kommentje:

Kauciót természetesen nem adtak.

Az én saram az kevesebb mint a férjemé ,aki a kérésem ellenére is kiadta nekik az albérletet ,majd több hónapja kint van külföldön dolgozni és így rám maradt minden,holott én megmondtam előre,hogy nekem semmi teendőm ne legyen az albérlőkkel,számláikkal stb.

Most pedig a postán jönnek a felszólítások,az adósságkezelő engem hívogat ,mert egyik levelükre visszajelezvén telefonáltam nekik és engem tekintenek az ügyben számonkérhetőnek,tekintve ,hogy a férjem külföldön tartózkodik hónapok óta .

Nagyon mérges vagyok!

Az albérlők pedig nevetve nyugtattgatnak,hogy nem eszik olyan forrón a kását nem kell annyira félnem az adósságkezelőtől,mert nekik már több ilyen ügyük is volt és majd úgyis megadják a pénzt amint tudják rendeznek mindent és az még akkor sem lesz késő,mert úgysem történik semmi.

Arra hivatkoznak,hogy ők a férjemmel egyeztek meg,majd vele megbeszélnek mindent ha hazaér,jól tudják,hogy úgysem jön haza egyhamar.

2012. dec. 16. 18:27
 15/17 anonim ***** válasza:

akkor a férjed cseszte el.

kaució nélkül TERMÉSZETESEN nem adunk ki lakást.

Az albérlők is patkényok, de ti is ostobák voltatok, ennyi. tanultatok belőle. ki lehet adni a lakást a jövőben, de okosan.

gondolj bele, ha lenne 2 havi kauciótok, akkor 1 hóna nem fizetés után már el lehet indítani a pert meg minden úgy, hogy a hónapot fedezi a kaució, plusz abból még a perköltségeket is meg tudod előlegezni, ha kell.

2012. dec. 16. 18:39
 16/17 anonim ***** válasza:
jah, ás ha elkértek 2 havi kauciót előre, akkor nem fognak olyanok jelentkezni akiknek nincs pénze és rezeg alattuk a léc.
2012. dec. 16. 18:39
 17/17 anonim ***** válasza:
én is voltam hasonló helyzetben. átmentem a bérlőkhöz, először szépen megkértem őket, hogy ha maradni akarnak fizessenek. pontosan ugyanaz volt a dolog, mint amit te leírtál, röhögve nyugtatgattak. megmondtam nekik, hogy jövőhónapig kapnak haladékot, utána morcosabban megyek vissza. nevetgéltek akkor is. visszamentem rá egy hónapra, kérdeztem, hogy miért nincs még kifizetve a rezsi? akkor is nevetgéltek (2 srác volt egyébként). megmondtam, hogy holnap visszajövök, addigra legyen kifizetve. továbbra is nevetgéltek. visszamentem másnap (miután láttam, hogy továbbra sincsenek a tartozások kiegyenlítve) 1-1 sallerrel köszöntem nekik. perrel fenyegettek. megmondtam, hogy ezt jobb, ha most elfelejtik és holnap visszatérünk mindenre. láss csodát másnapra ki volt fizetve minden, és sajnálták, de új albérletet kerestek.
2012. dec. 29. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!