Hónapok óta nem fizetnek albérlőink, az elmaradt számláik miatt már a gáz és a villany is adósságkezelőnél van, hiába kérjük a szolgáltatót, hogy kapcsolja ki nem hajlandók, mit tehetünk?
Sajnos nem irattuk a számlákat az ő nevünkre ,be vannak oda jelentkezve ,szerződés is van .
Már teljesen ki vagyok készülve ,hogy mit csináljunk,mert állítólag kitenni sem lehet őket,mert a tél miatt moratórium van.
Belenevetnek a képeünkbe,hogy most nincs miből adniuk legyünk türelemmel és különben pedig tisztában vannak a jogaikkal,tehát nem fognak elköltözni abban biztosak lehetünk !
Tegnap te kérdeztél hasonlót?
Odamész kiszereled az ablakokat ablakcsere címszó alatt eltűnsz vele pár napra aztán csak eltakarodnak a hidegben.
Mi van a szerződésben? Mert az enyémben a van, hogy 8 napos határidővel felmondhatnak ha nem fizetek.
Te nem tudsz felmondani nekik? elvileg bármikor felmondhatsz , ha kell neked másra a lakás.... Akkor új albit kell keresniük 30 napos határidővel, vagy ami a szerződésben van. Az ablakos jó lenne, de előbb fel kell mondanod, és ki kell várnod a határidőt, mert amíg hivatalosan is bérlőként tartod őket számon, addig téged visznek bíróság elé, hogy zaklatod őket.
"tisztában vannak a jogaikkal"
Gondolom arra gondolsz, hogy télen nem rakhatók ki. Viszont ettől még egy pert indíthatsz, mivel komoly kárt okoztak neked, megszegve a bérleti szerződést.
Amúgy én is azt csinálnám, hogy vagy az ablakokat, vagy a bejárati ajtót szerelném le. Mivel a szeződést megszegték, neked sincs semmilyen kötelezettséged feléjük.
"amíg hivatalosan is bérlőként tartod őket számon, addig téged visznek bíróság elé, hogy zaklatod őket."
Miután megszegték a bérleti szerződést, már nem bérlők, csak sima jogtalan lakásfoglalók. (Mintha csövesek lennének.) Nyugodtan bemehet, és azt csinálhat a saját lakásával, amit akar.
mi is szokott lenni ilyenkor, többiek jobban tudják majd. szal fizetési meghagyás ugye? közjegyző, per, stb.
majd megkérdezem kollégámat, állítólag mi olyan behajtó céggel vagyunk kapcsolatban akik mindig elérték, h meglegyen a pénz. nem bántanak senkit, de a végén szinte rettegve jönnek vissza az ügyfelek, hogy fizetni akarnak. Állítólag azzal kezdik a behajtást, hogy a szomszédokat keresik fel, hogy mit tudnak a lakókról, ezzel kellemetlen helyzetbe hozva őket.
ingóságaik vannak tuti. járj utána a kényszerkijelentésnek is. előtte persze hivatalosan bontsad fel a szerződést, ha nem is rakhatod ki őket, szerintem a szerződésbontás lehetséges, nem tudom mi van benne.
jah és várj, kaucióval mi van?
és most agyalok, hogy hónapok óta nem fizetnek? ez para így, te is hibás vagy, hogy hagytad idáig fajulni. december előtt kellett volna kirakni őket, azóta van mónatórium asszem ha jól tudom (?)
Szerződést felmondani, bérlőt kiköltözésre felszólítani. Ha nem hajlandó önszántából kiköltözni, akkor a lakás kiürítéséért bírósághoz kell fordulni. Nagyjából minden más eljárás törvénytelen, némelyik pedig bűncselekény, úgyhogy ha nem akarsz hűvösre kerülni, a zárcserét, az erőszakos önhatalmú kilakoltatást felejtsd el. [link]
Kilakoltatási moratórium mindenkire vonatkozik. Viszont mire jogerős lesz a kilakoltatási végzés, már réges-régen le fog járni a moratórium. Vagy már a következő lesz érvényben.
Utolsó albérlőre nem vonatkozik a kilakoltatási moratórium.
Másik kérdésből idézve.
Szó sincs ilyesmiről. Ha valaki fél füllel hallott valamit, attól még az ilyen esetekre nem vonatkozik. A kilakoltatási moratórium kizárólag a banki árverezések miatt folyamatban lévő bírósági végrehajtás alatt álló ügyeket érinti. A közmű kikötési tilalom meg közintézményekre vonatkozik. Jól is néznénk ki, ha neked kellene finanszíroznod néhány nem fizető "bérlő" hanyagságait.
Kulcscsere, kényszerkijelentés, esetleg rendőr, aztán mehetnek, amerre látnak. A közművek kikapcsolását ne várd meg, mert több tízezredbe kerülhet.
No, írom. Én már végigcsináltam, évek óta lakások kiadásával foglalkozom.
1. Szerződésben benne van, hány nap a felmondási idő (nálam 15), indoklás nélkül bármelyik fél felmondhat (ez minden szerződésemben benne van, további elhelyezésről a bérlő gondoskodik.
Kiküldöd a felmondó levelet , ajánlottan, tértivevénnyel. Ha nem veszi át, (kétszer kiviszik, és trv szerint az már átvételnek minősül.)
2. Megjelölöd, hány napon belül költözzön.
3. A határidő napjára odaviszel egy költöztetőbrigádot (saját embereid is lehetnek), szépen kipakolnak, aztán megy, ahova akar.
A moratórium teljesen más, itt csak a szerződés számít. (természetesen a szerződéseimet erre szakosodott ügyvéd készíti, és minden jövedelem után adózok, azaz a trv. által védve vagyok.
Sajnos, már régen megtapasztaltam, a jóindulattal nem élnek, csak VISSZAÉLNEK az ilyen emberek.
A szociális ellátás nem a bérbeadó kötelessége!
Ja, és a kiköltöztetés után bepereled az elmaradt díjakért, ezt megnyered, sőt a perköltséget, ügyvédi költséget is behajtják rajta, de hosszú idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!