Kötelezhet-e az állam a visszamenő TB befizetésére?
előre be kellett volna jelenteni igen.
ezt nem tudom, hogy usával valóban nincs e megállapodás. ha nincs, akkor mind2 helyen fizetni kell.
visszamenőleg pedig behajthatják és be is fogják valszeg. próbálj egyezkedni velük!
" De mivel egyedüliként vagyok bejelentve, nem jelentett-e volna problémát az, hogy a lakás 2 évre üresen legálisan itt lakó személy nélkül csak áll? "
Nem. Nyilván ha te vagy a tulaj, akkor gondoskodnod kell arról, hogy fizesd, amit fizetni kell, és nem árt ha van valaki itthon, akinek megvan a kulcs, ha bármi történne.
De semmi köze ahhoz, hogy ki van oda bejelentkezve.
És sajnos fizetned kell, akár 5 évre vissza is kérhetik.
Kötelezhet, igen. Nem jelezted hivatalosan, hogy kint dolgozol, ezért kell az itthoni tb-t fizetned. Az, hogy valaki be van-e jelentkezve egy lakásba vagy nincs, ettől teljesen független kérdés, ezzel nem is foglalkoznak. Egyébként józan paraszti ésszel gondolj bele, hogy ha van itthon 5 ingatlanod, mind csak a Te tulajdonod, akkor is csak 1 állandó lakcímed és 1 tartózkodási címed lehet. Semmilyen törvény nem írja elő, hogy keresned kéne rokonokat, ismerősöket, idegeneket, akiket bejelentesz a lakásodba, hogy papíron lakjon ott valaki.
Amennyiben nem fizetsz, adók módjára behajtják.
Na akkor nekem se lesz már TB-m ebben az életben :D
Mondjuk nem is nagyon érdekel, ha beteg leszel úgyis megdöglök (természetes szelekció) ha pedig nem akkor simán életben maradok.
54%-os nálad elcsúszott valami. Hogy jön ide a francia tb? :D
Egyébként meg tök mindegy mit jelent be. Visszamenőleg nem érvényes, ki kellett volna jelentkeznie a lakcíméről másfél éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!