Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van jogom kártérítést kérni?

Van jogom kártérítést kérni?

Figyelt kérdés

Érdekelne, h van e bármiféle jogom ebben az esetben. Egy közvetítőcég által van lakásom, diákoknak közvetít ki helyeket. December végig volt szerződésem, amikor is azért kellett volna kiköltöznöm, mert felújítják, de ígérték h találnak nekem másikat. Találtak is, ahova december elsejével kellett beköltöznöm, ezáltal a régi lakás kulcsait leadtam. Magyarul a szerződést ők módosították azzal, h hamarabb átraktak máshova(én nem akartam volna). Ennek ellenére december elején levonták a pénzt mindkét lakásért, plusz kaució, így mínuszba ment a számlám. Szerdán betelefonáltam, megmondták h visszautalják, mert hiba történt de azóta se jött meg a pénz. Ez azt jelenti, h nekem a banknak fizetnem kéne kamatot, amiért mínuszban áll a számlám és napokig nem tudok magamnak kaját se venni(természetesen a családom kisegített, de amúgy ez lenne). Kérhetem őket valamiféle kárpótlásra amiért ilyen lehetetlen helyzetbe hoztak?

Mielőtt bárki elkezdené mondani, nem, nem fogják lenyúlni a pénzem, külföldön élek és ez a város cége, nem engedhet meg magának ilyesmit. Lehet h más törvények vannak itt, de amúgy elviekben szerintetek?

2012. dec. 8. 12:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem igazán értem. Ha decemberben lejárt a szerződésed az előző lakásra, akkor az új lakásra létrejött egy másik bérleti szerződés, számomra legalábbis amit mondasz így értelmezhető. Azonban decemberre már nem kérhettek volna lakbért az előző lakásra, mivel megszűnt a szerződés. Tehát ilyen formán jogtalan kártérítésre jogosult vagy. Követelheted a tényleges kár értékét (a kifizetett plusz lakbért és a kauciót), az indokolt költséget (ez lehet a negatív bankszámla összege), elmaradt haszon (ez az a pénz amit más dologba befektettél volna). Amúgy ha nem fizetnek Fizetésmeghagyásos eljárást kell indítani, ezt közjegyzőnél lehet megtenni, ha ellentmondanak akkor perré alakul az eljárás. Egyébként ez jogalap nélküli gazdagodás esete.
2012. dec. 8. 12:25
 2/2 tetro ***** válasza:
Te egy közvetítő cégnek meghatalmazást adtál a számládra? Hülyeségre nincs kárpótlás.
2012. dec. 8. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!