Ezért fel tud jelenteni (bővebben lent)?
Csináltam az osztálytársamról egy paródiát egy vicces kép formájában, amit megosztottam az osztályom facebook-os csoportjában.
A gyerek nagyon felkapta a vizet, a képet töröltem már, de fel akar jelenteni. Tudom hogy emiatt elég gyerekes, de amilyen hülye tényleg megteszi.
Kérdésem viszont az, hogy tényleg megteheti e?
ha tudja bizonyítani,csinált akár telefonjával képet, hogy azt te raktad fel,minden további nélkül,Igen...
de ha nem készült ilyen és megteszi a feljelentést,a rendőrség tud vizsgálódni az ügyben,tehát kiderül,ha tényleg feljelent.Ilyet sosem szabad csinálni.ez személyiségi jogot sért...
Becsületsértés magánindítvánnyal büntethető (amihez minimum 50 ezer Ft-ot kell kifizetnie az elkezdéséhez), aztán a becsületsértés nagy közönség előtt vétség. A Facebook pedig nem számít annak, mivel joga és kötelessége törölni azokat a bejegyzéseket, amik emberi jogokat sértenek. Ráadásul egy osztálycsoport (~30 fő) egyáltalán nem nagy közönség kategória. Utána pedig ott is elbukott, hogy te a kérését figyelembe vetted és törölted a sértő bejegyzést.
Nyugodtan feljelenthet, időveszteséget fog okozni, nagyon megfizeti az árát.
Az más kérdés, hogy mik voltak a részletek (ha megkérdezted őt feltöltés előtt, hogy beleegyezik-e. Igen válasz esetén alapból elbukott a feljelentéssel), mennyire sértő a kép (ha szájába photoshoppoltál egy szivart, akkor ugyancsak felesleges a nyomozás).
Mivel mást nem tudok az üggyel kapcsolatban, ezért adok 10%-ot, hogy feljelent, és a 10% 1%-a, hogy jogilag bármi bajod fog ebből származni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!