Ha látok egy vélelmezett bűncselekményt, és odaállok a vélelmezett elkövető autója elé, hogy ne tudjon meglépni a helyszínről, azzal elkövetek én valamilyen bűncselekményt?
De, bcs. lett belőle, engem is meghallgattak tanuként, csak az volt a furcsa, hogy a nyomozó megkérdezte: "Történt-e olyan, hogy maga odaállt az gyanusított autója elé, hogy ne tudjon elhajtani."
Furcsáltam, mert nem nagyon van köze a bcs-hez, ezért írtam ki ide.
Ha a kocsija elé állsz, akkor az amúgy is max közlekedési szabálysértés.
Ezzel nem korlátozod a személyi szabadságában, hiszen gyalog (vagy taxival vagy busszal) el tud menni.
Semmit nem követtél el, sőt bizonyos szabálysértések esetében is feltarthatod az elkövetőt. Jól cselekedtél.
A nyomozó valószínűleg azért kérdezte így, mert valaki (gondolom a gyanúsított) a vallomásában említette. A gyanúsított ezzel próbált meg téged belekeverni, de rendőri szemmel mondom, hogy ez teljesen felesleges volt.
Neked ott csak igazmondási kötelezettséged van.
Gondolom a nyomozó hangvitelén, stílusán is észlelhető volt, hogy téged dicsért ezért a tettért.
Akár hiszed, akár nem, én a fiataloknak szoktam adni saját zsebből egy kis pénzt, ha fontos információt osztanak meg, ami nekem segíti a munkám. Például körözött személy, bűncselekmény elkövetője stb.
Nekünk is jobb úgy dolgozni, ha nem a 80 éves mama az egyetlen szemtanú, és csak annyit mond, hogy autóval volt vagy nem, férfi volt vagy nő, kék vagy zöld kabátban. Általában ez szokott lenni sajnos.
Leírok még egy sztorit.
Lefoglalt biztonsági kamera felvételen végig lehet nézni, ahogy a kb 16 éves 40kg-os elkövető rohan a pénzkazettával a pláza folyosóján, a kb 100kg-os 190cm-es koksz Tibik meg végig nézik a szemük sarkából, elfordulva, hogy a kasszás rohan utána. Karnyújtásnyi távolságba rohant el az elkövető Tibink mellett.
Nem szégyen segíteni a jóért, és az időt sem kell rá sajnálni. Mi pedig ezért fásulunk bele, mert látjuk, hogy mások mennyire leszarnak mindent. Szóval inkább légy magadra büszke kérdező, mert nem mindenki csinálta volna meg, és teljesen biztos vagyok benne, hogy semmi bajod nem fog származni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!