Segítség! Pénteken hétfői munkarend szerint dolgozni? Hogy van ez?
Minden nap fél órával korábban kell kezdenünk hétfőtől péntekig, így pénteken 2 és fél órával korábban mehetünk haza, mint amúgy, hiszen reggelenként ledolgoztuk (40 órás munkahét).
December 1-jén, azaz most szombaton ugye a december 31-ét, vagyis egy hétfői napot kell ledolgozni.
Én szabadságot vettem ki szombatra.
A főnök kitalálta, hogy cseréljük meg a pénteket és a szombatot, tehát pénteken legyünk ugyanúgy délután 4-ig, és akkor szombaton tudunk korábban hazamenni.
Viszont én úgy gondolom, hogy mivel szombatot szabadságnak kivettem, így engem ez nem érint, tehát pénteken ugyanúgy korábban tudok hazamenni, megvan a 40 óra.
Főnök hisztizik, hogy nem, mivel ő megcserélte a két napot, így nekem is bent kell maradnom pénteken is.
Kinek van igaza?
Olyan nincs, hogy te eldöntöd, hogy rád ugyan nem vonatkozik ez. Hogy szabit vettél ki, az a te személyes problémád, ettől még a főnök beosztása rád is ugyanúgy érvényes a többi napot illetően, mint mindenkire.
Mégis, hogy gondolod, te két órával előbb eldobod a munkát, és otthagysz mindenkit, vagy hogy?
Tegyük fel, hogy hazamegyek korábban, szóval pénteki munkarend szerint és kirúg.
Elvileg hivatkozhatok a 39/2011. (X.14.) számú rendeletre, ami szerint december 1-jén szombaton hétfői munkanapot dolgozunk le?
OK!
akkor a probléma megolva...
"Elvileg hivatkozhatok a 39/2011. (X.14.) számú rendeletre, ami szerint december 1-jén szombaton hétfői munkanapot dolgozunk le?"
Nem, mert abban semmi nincs erről. Csak azt írja le, hogy melyik nap munkanap és melyik szabadnap. A munkarendről semmit sem köt ki.
Az ilyen dolgozóktól mentsen az ég... Nehogy már két órával többet kelljen benn lenni, mert akkor leszakad az ég, mi?
Basszus, mások meg nem találnak munkát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!