Közjegyzőnél lemondtam az örökségről a családi béke kedvéért, de becsaptak. Mit tehetek?
Ha lemondtál róla, akkor már nem.
Hogy verhettek át? A közjegyző elvileg elmondja, mit is jelent a lemondás... Épp ezért kell közjegyző előtt tenni a nyilatkozatot...
Öcsém azt ígérte,kifizeti a tartozásom,ami kb.1mill.volt akkor,ennek kb.1/2éve.
Azóta sem kaptam egy fillárt sem tőle,a törlesztéseket továbbra is én fizetem,hogy legalább ne növekedjenek tovább.
Remény sincs rá,hogy megkapom valaha is,viszont minden az ő nevére került. Csak szóbeli ígéret volt a közjegyzőnél,amit akkor a közjegyző is jónak látott,de papírozva nem lett csak az,hogy lemondtam az örökségről.
Már nagyon bánom
Hát akkor ezt elég bután csináltátok, nem tudom, miért nem kötötteket rendesen egy írásbeli szerződést.
Ügyvéddel kellett volna konzultálni.
Ha voltak tanúk (márpedig voltak), akkor most lehet a szóbeli szerződésre hivatkozni. De ez nem az örökségről lemondás, hanem a szerződésszegés kategóriája.
Legalább most fordulj ügyvédhez, ha már eddig nem tetted.
Első körben azt a közjegyzőt én megkeresném, mert ha bárkin, akkor rajta keresztül tudsz valamihez hozzájutni, mert ő az egyetlen(?) tanú az igéretre.
Ő lenne az egyetlen tanú????
Ha ő mondjuk "nem emlékszik", akkor baj van, talán a szándékosságot is feltételezem.
Azt ugyan nem értem jogáész lévén ezt miért nem foglalta bele a lemondásba.
lehet ilyen hanyag a közjegyző, hogy ezt nem írja bele, ha ezt mondják el előtte?
Osztályos egyezségről van szó? Oda szoktak indoklást is írni, nem ???
A Kérdező azt írta, hogy LEMONDOTT az örökségről, nem azt, hogy VISSZAUTASÍTOTTA.
A lemondás egy élők közötti szerződés, tehát ez akkor történt, amikor édesanyja még élt. Szerződést kötöttek, hogy ő nem fog örökölni anyukája utána, viszont a testvére kifizet neki valamit már előre vagy utána, mindegy.
Tehát ez egy szerződés
Vagy a kedves Kérdező rosszul használta a kifejezést, ez esetben pedig - nyilván akaratlanul - de félrevezetett minket.
Visszautasításnál még annyira se lehet semmit tenni amúgy, ott nincs szerződés, amit meg lehetne támadni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!