Ebben a furcsa helyzetben kit terhel a temetés költsége?
Apám a napokban halt meg. Öten vagyunk testvérek, ebből én vagyok a legidősebb, a másik négy gyereke a féltestvéreim. 23 éve nem tartjuk a kapcsolatot, csak az elmúlt 3 évben volt egy telefon karácsonykor, akkor is én hívtam mindig, a testvéreim anyját is 10 éve elhagyta. A keresztanyám értesített, hogy meghalt. Az öt gyereke közül én vagyok a legidősebb 26 éves, van egy 20 éves, egy 18, egy 16, és egy 14. A testvéreim és az anyjuk még a temetésére sem akarnak eljönni, nemhogy a eltemettetni..
Pedig a törvény szerint a gyerekeinek kell, mert nincs szerződésben vállalt személy, nincs végrendelet, nincs élettárs. Viszont a bökkenő, hogy nincs örökség amiből lehetne fizetni, csak a lyukas s*gge volt szerencsétlennek.
Viszont a többiek tanulnak, én gyesen vagyok a kicsimmel, két hitel..stb. Így is alig jövünk ki a pénzünkből.. még azt sem tudom hogy fogok elmenni a temetésére, mert 180km-re lakott, ott ahol a testvéreim, és az egyik nővére is, kocsival 10.000Ft + autópálya matrica..
Keresztanyám, aki apám nővére, és a nagynéném, aki szintén apu nővére, kitalálták, hogy menjünk be az önkormányzatba, és kérjünk önkormányzati temetést. Pedig keresztanyámék a Kanári-szigeteken élnek, lenne pénzük eltemettetni.. Ez nagy csalódás volt, mert folyton azt hangoztatta, hogy mennyire szereti az öccsét, és hogy sajnálja amiatt amilyen körülmények között él, erre ennyire nem képes, pedig ők tartották a kapcsolatot!
Egyébként én úgy tudom, hogy csak akkor temet el valakit az állam, ha nincs élő rokona. Nem?
Ilyenkor mi van?
Őröklösök de mi az, hogy nincs semmi örökség valahol csak élt.
Az önkormányzat eltemeti rászorultsági alapon, de a rokonok behajtják, mintha hitel lenne.
Az örökösöket, de le lehet mondani az örökségröl és akkor az önkormányzat szociális temetésben részesíti, azaz ők perkálnak.
Ha nincsen örökség, mond le az örökséget és nem kell temetned sem
Hehe.. nem veszem betegesnek, csak furcsa.. :) most hallok ilyet először!
Hát, köszi a lehetőséget, de nem hiszem, hogy a család jó néven venné a kialakult helyzet ellenére..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!