Miert nem legalizaljak a fuvet itthon is?
Te legalizálnád, én meg fizessem az elvonókúrádat, a rehabilitációdat, és persze az általad belőve elkövetett bűneseteket (betörés, rablás, erőszak, esetleg gyilkosság) pedig viseljem el, mert az még belefér, ugye?
HÁT EGY NAGY BÜDÖS LÓALKATRÉSZT!
#9 : a legalizálás nyilván úgy menne hogy az állam termesztené, tehát a kender összes felhasználásának a haszna az állam zsebébe menne. és szívni legál lenne 18fölött de magánjellegűen forgalmazni nem lehetne mint pl a dohánynál.
és mivel a termesztés jelenleg illegális, ezeket a hasznokat sem lehet élvezni.
birtoklásban meg valami limitet lehetne szabni (mint pl csehországban 10g ha jól tudom)
"Mert a fűtől egyenes út vezet a heroinig, pont úgy, ahigy az eddig legalizált drogokról – alkohol, nikotin – is mindenki két nap alatt átszokik a heroinra. Röhej. Mondom ezt úgy, hogy én nem szívnám, még a sima cigit se."
Nem szívnád még a sima cigit sem, mégis úgy érzed mindent tudsz róla. Végre megtaláltuk az emberi ostobaság iskolapéldáját és a választ a kérdésre.
Mert a törvényeket ilyen emberek hozzák.
# 11: ezen jót nevettem... ember ez fű, nem heroin
az alkoholtól előbb rabol öl stb az ember mint a zöldtől pláne h nincs testi függőség. de persze majd a megvadult vérfüvesek szétb*sszák a várost és leölik egymást....
na ezért nem legális, mert a szűk látókörű emberek mindentől félnek amit nem ismernek ezért elítélik
"Mert a törvényeket ilyen emberek hozzák."
És nem véletlenül nem olyanok, mint te. :-DD
Nem azért nem legalizálják a füvet, mert jól ki akarnak szúrni veled, hanem azért, mert több szakértő szerint mind társadalmilag, mind egészségügyileg negatív hatásai lennének.
A drogosok kezelése ráadásul PÉNZBE kerül, amit ők általában nem tudnak (és nem is akarnak) megfizetni, azaz ezt a befizetett adóból kellene. És ugye megbocsátasz, ha én szeretném, ha az adómat valami más, szerintem értelmesebb, fontosabb célra költenék.
Azért, mert így h illegális 2500-be tudja eladni a kereskedő és a hasznot simán zsebre teheti, amiből politikus barátaink bőven megélnek.
Ezzel szemben, ha legális lesz, akkor lemegy az ára, leesik a kereslet is, mert már nem lesz menő fűvezni, mert nem tiltott, plusz a hasznot az állam teszi zsebre.
Van még kérdésed?
"az alkoholtól előbb rabol öl stb az ember mint a zöldtől"
Lehet. De ez NEM INDOK arra, hogy akkor engedélyezzük.
"pláne h nincs testi függőség"
Csak az a baj, hogy a füvezők jó része nem áll meg a fűnél, hanem idővel a keményebb drogok felé vált. De ezt te is pontosan tudod, csak ugye ez nem illik bele a te érvrendszeredbe. :-)
"A drogosok kezelése ráadásul PÉNZBE kerül, amit ők általában nem tudnak (és nem is akarnak) megfizetni, azaz ezt a befizetett adóból kellene."
Azt sem akarják, hogy kezeld őket. Na ilyenkor hol vannak a fene nagy szabadságjogaitok ami a kertbe a kerítésen át bemászó cigányoknak járnak?
"Csak az a baj, hogy a füvezők jó része nem áll meg a fűnél, hanem idővel a keményebb drogok felé vált. De ezt te is pontosan tudod, csak ugye ez nem illik bele a te érvrendszeredbe. :-)"
Te meg pontosan tudod, hogy ez nem igaz, viszont az érvrendszeredben szükség van erre az állításra, hisz egyébként teljesen üres lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!