Sok büntetésem van a MÁV-nál, mire lehet számítanom?
Nem olyan a helyzet,hogy egyszer megbüntettek azt,oké ki kell fizetnem a 8 ezres büntit aztán jolvan,hanem egészen más. Pontosabban ugyanaz,csak 31 szer.
Két év alatt 31db büntetést halmoztam fel a vasútnál,tehát 8 ezret+ menetjegyet31 szer büntettek meg menetjegy+8000 ft pótdíj.
Mindegyik büntetésemhez 8000-ft van a menetjegyen felül,de már ez emelkedett mert a 31 büntiből 29 ről már jött csekk a MÁVtól,hogy nem fizettem ki a 8 ezres büntetést és így 12 ezret kell fizetnem+ jegyet.
Ugyanis valahányszor megbüntettek sose fizettem ki,még akkor sem,ha már nem 8 ezer a büntetés hanem 12 ezer mert a levelet küldték. És ezek után sem tudom befizetni,mert a tartozásom a menetjegy ára + 12 ezer és ezeket beszoroztam 31X. és így az eredmény ,valami 700 ezer forint. Igen ennyivel tartozok a MÁV nak vasútbüntetéssel.
Ez azért lett így mert mindig mikor mentem Pestre drága lett volna a vonatjegy,és így jó szokássá vált,hogy felszállok jegy nélkül és ha jon a kalauz megmondom írjon fel. Így volt mindig megbüntettettem magam és magamba gondoltam legalább így ingyen utazok,mert nem vettem jegyet,és ugyan megbüntettetem magam de úgysem fizetem be,le meg nem szállít,mert ha nincs jegye valakinek sokan azt hiszik le kell szálni,hát nem ,ha van személyi,lakc.kártya akkor nem.
De most,hogy 31 db 12 ezres+ menetjegy büntim van elgondolkoztam,hogy nem büntettetem meg magam,mert egyszer valami nagy pert akaszt a vasút a nyakamba.
Még így hátha nem fognak azzal a 700 ezer ft al foglalkozni és megúszom. Miértne úsznám meg,mikor adósok börtöne nincs és behajtani nem tudják,mert semmim nincs és semmi vagyonom,a telómat,laptopomat meg a fényképezőmet meg úgyse viszik el.
Mi lesz ennek a vége? kérdem én.
Mire számíthatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!