Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nekem is kéne lakáshasználati...

Nekem is kéne lakáshasználati díjat fizetnem? Jogos a követelés?

Figyelt kérdés
Párom és a(z ex)felesége papíron még házasok, de nem élnek együtt már 2 éve. Én kb 1 éve vagyok a párommal, együtt élünk pár hónapja. Abban a házban, ami a feleség tulajdona, de ő költözött el anno (ha jól tudom a másik saját tulajdonú lakásába, nem hiszem, hogy albérletbe). Párom nem nagyon beszél a régi dolgaikról, szóval nem tudom, hogy milyen módon maradt ő ott. De mióta én is odaköltöztem, a nő folyamatosan zaklat, hogy fizessünk lakbért, és bírósággal fenyegetőzik. Van alapja?

2012. nov. 18. 18:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen kötelezhet de nem lakbére, hanem az ö tulajdon lakáshasználati díjat kérhet a bíróságon.
2012. nov. 18. 18:52
 12/14 anonim ***** válasza:
15%

Mivel csak a párodnak van haszonélvezeti joga, csak őt illeti meg, nem oszthatja meg mással, nem ruházhatja át. Tőle nem kérhet semmit a tulaj, nem rakhatja ki, de a nő szemszögéből te ott idegen vagy.

:(

2012. nov. 18. 18:58
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Szó se volt itt haszonélvezeti jogról!
2012. nov. 18. 19:08
 14/14 anonim ***** válasza:
Túlzott bérleti díjat a bíróság mérsékelheti, ha az a rendes gazdálkodás köréből kifolyólag nem indokolt. Ha a házasság alatt történt az ingatlan szerzés, akkor pedig a másik házasfél is tulajdonostársnak tekinthető 1/2 tulajdoni hányad erejéig, attól függetlenül, hogy az ingatlan-nyilvántartásban ez bejegyzésre került-e.
2012. nov. 29. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!