Meghívólevél 3. országbeli állampolgárnak, mi a teendő ilyen esetben?
Szerintem különösebb papírok nem kellenek ahhoz , hogy nálatok lakhasson 2 hétig .
Legalábbis én tavaly év végén 2 hónapra mentem ki Írországba ( rokonoknak segíteni házalakításban ) és én sima útlevéllel mentem ki ( + biztosítás is lett kötve ) és oda nem kellett semmilyen belegyezés vagy jövedelem igazolás . Úgyhogy nem értem a problémádat .
Aha most már értem . Tehát a te eseted teljesen más mint amire én gondoltam .
Szerintem begépelsz pár sort ( Én xy belegyezem , hogy mz nálunk lakhat 2 hétig ... ) azt aláírjátok és jól van szerintem . Abba biztosan nem tudnak bele kötni ( legalábbis nem annyira mint a kézzel írottba ) .
exhatárőr vagyok!
Beleírod, hogy 2012.12.01-2012.12.14-ig vendégül szeretném látni xy szül.: an.: lh.: barátomat, akit vendéglátás, kapcsolattartás céljával hívtam meg. Részére ételt és szállást díjmentesen biztosítok, esetleges orvosi ellátásáról intézkedem. Az elhelyezés a családi házamban Csajákaröcsöge, akármilyen utca 1 szám alatt.
Aláírod, illetve a szüleiddel is aláírattatod ha akarod.
(A meghívólevél, egészségügyi biztosítás azért kell vízum mellé, hogy biztosított legyen a részére a szállás+étel. Amennyiben nem rendelkezik vele, akkor visszairányíthatják, főleg ha nincs nála napi 1000 Forint anyagi fedezet az országba lépéshez.
Hat hónapon belül három hónapot meg nem haladó tartózkodás esetén az EU-n kívüli ország állampolgárának:
érvényes úti okmánnyal kell rendelkeznie;
szükség esetén érvényes vízummal kell rendelkeznie;
igazolnia kell a tervezett tartózkodás célját, és megfelelő anyagi fedezettel kell rendelkeznie;
nem szabad beutazási tilalmat elrendelő figyelmeztető jelzés hatálya alatt állnia a Schengeni Információs Rendszerben (SIS-ben);
nem szabad veszélyt jelentenie az EU-tagállamok közrendjére, belső biztonságára, közegészségügyére vagy nemzetközi kapcsolataira.
Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, meg kell tagadni a területre való beléptetést, kivéve, ha különös rendelkezések alkalmazandók (pl. humanitárius okokból).
Bocs a sok hozzászólásért, de itt olvashatsz róla, illetve a legalján megvannak a formanyomtatványok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!