Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ebben lehet valami buktató?...

Ebben lehet valami buktató? Működőképes?

Figyelt kérdés

Haverom kerek-perec bement a főnökéhez, megmondta, h őt nem kell bejelenteni még 4 órára se, adja a pénzt, aztán cső.

Így kap 140 ezret kézbe, mert amúgy kevesebb lenne, plusz felveszi a 22800 forintot is meg valami lakástámogatást is kap szal olyan 180-ban áll meg a végén, ebből 20 megy neki önkéntes nyugdíjba, meg fizeti a tb-t, aztán jónapot.

Azt mondja már évek óta így nyomja, tuti, és nem lehet vele megbukni.

Fölöslegesen nem adózik, mégis lesz nyugdíja meg ellátja az orvos, ha kell.

A Nav még nem kereste, de ennyit ki lehet magyarázni szerintem.

2012. nov. 17. 09:19
 1/10 anonim ***** válasza:

Majd fogja. A NAV nem egy gyors szervezet, de az adóhátralék soká évül el.

Működőképes lehet valameddig, mert nálunk pocsék a nyilvántartás, így az ellenőrzés is. De lehet, hogy én feljelentem a cégét, elvégre azért vannak a megszorítások, mert az ilyenek nem fizetik meg a törvényes adókat, aztán a többieken vasalják be a hiányt. Márpedig én nem fogok se helyette, se a cége helyett adózni.

2012. nov. 17. 09:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Most, hogy így elmondtad, már tud róla a NAV is...
2012. nov. 17. 09:28
 3/10 A kérdező kommentje:

Milyen adóhátralék?:O

Egyébként nagyon ravasz banda, nem hiszem, h meg tudják őket fogni.

Régen azt is rendszeresen eljátszotta, h dolgozott x hónapot, aztán felmondott papíron, h járjon a munkanélküli hónapokig, mert akkor nem 3 hónap volt.

Abból a pénzből vette a kocsit, mert eljátszotta többször az évek alatt.

2012. nov. 17. 09:29
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

és... gratuláljunk neki ?

lenyúlja a közösből, amit tőlem elvesznek a tényleg rászorulóknak?

tolvajnak tolvaj a barátja ...

2012. nov. 17. 09:47
 5/10 anonim ***** válasza:

Persze mindent ki lehet játszani, szinte mindent... ezért lenne jó a vagyonadó mert az konkrét kinek hány kocsija háza földje van.

USÁ-ban az adóhatóság sokkal keményebb mint sok más akár fegyveres testület ellenőrzése. És ez így van jól! Ki lehet számolni hogy X % adóelkerülés hány % adóemelést von maga után.

Persze ha abból indulunk ki hogy nem lehet megélni a munkabérből kényelmesen Mo-n. Ez inkább az alapvetően hibás gazdaságpolitika a gazdasági csökkenés eredménye mint az adóelkerülésé.

2012. nov. 17. 09:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Milyen adóhátralék? Amit nem fizet a haverod, se a cége. Azért mentek bele olyan könnyen. Na regélj, kik ők, mert unom, hogy azért vezessenek be újabb és újabb adókat, mert az ilyen szemetek nem fizetnek. Minden jövedelem adóköteles, és nem számít tudsz-e róla.
2012. nov. 17. 09:55
 7/10 anonim ***** válasza:
71%

"Régen azt is rendszeresen eljátszotta, h dolgozott x hónapot, aztán felmondott papíron, h járjon a munkanélküli hónapokig, mert akkor nem 3 hónap volt. "

Kamu. Ha ő mond fel, akkor lóf*sz se jár, nemhogy munkanélküli.

"Egyébként nagyon ravasz banda, nem hiszem, h meg tudják őket fogni. "

Én meg igen. Vagyonosodási vizsgálat. Nem tudom mond-e valamit. Hogyan fizet ide is, oda is, 22800Ft-ból?

Egyébként te, aki tudsz szabálysértésről tettestárs vagy, ha elkapják. És te magad nyilatkozod itt, hogy tudsz róla.

2012. nov. 17. 10:04
 8/10 anonim ***** válasza:
37%
09:47! Biztos vagy te abban hogy ha ez a fiu megfizet mindent becsületesen akkor az jóhelyre kerül? és nemtüntetik el majd mások?? Amikor a kisemberek azt látják hogy a befizetett adójukat lenyúlják elosztogatják a gazdagoknak és mindenféle badarságokra elherdálják sok esetben jutnak arra a következtetésre hogy akkor inkább maradjon az én zsebembe az a pénz nem pedig oligarcha politikusoknál. Orbánnak és kormányának először is a saját házatáján kellene rendet tenni. (állami földek bérbeadása. gazdagoknak elosztogatott ezermilliárdok. simicska cégek. stb-stb)
2012. nov. 17. 10:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Kamu. Ha elkapják akkor nagyon megbűntetik az biztos. Olyan nincs, hogy évekig ne vizsgálódjon egy cégnél a munkaügyi felügyelőség, vagy más hivatal. Nulla bejelentést már senki nem kockáztat meg.
2012. nov. 17. 11:35
 10/10 anonim ***** válasza:

"Egyébként te, aki tudsz szabálysértésről tettestárs vagy, ha elkapják. És te magad nyilatkozod itt, hogy tudsz róla."

Szabálysértésről tudni nem büntetendő. Tipikusan bűncselekményről sem. A társtettes pedig a munkáltató.

A kérdésről: Ami késik nem múlik, ha önkéntes nyugdíjpénztárat fizet, ha van bankszámlája, autója akkor egyszer gyanút foghatnak. Öt évre visszamenőleg becsülnek neki jövedelmet, aztán fizetheti.

2012. nov. 17. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!