Ebben lehet valami buktató? Működőképes?
Haverom kerek-perec bement a főnökéhez, megmondta, h őt nem kell bejelenteni még 4 órára se, adja a pénzt, aztán cső.
Így kap 140 ezret kézbe, mert amúgy kevesebb lenne, plusz felveszi a 22800 forintot is meg valami lakástámogatást is kap szal olyan 180-ban áll meg a végén, ebből 20 megy neki önkéntes nyugdíjba, meg fizeti a tb-t, aztán jónapot.
Azt mondja már évek óta így nyomja, tuti, és nem lehet vele megbukni.
Fölöslegesen nem adózik, mégis lesz nyugdíja meg ellátja az orvos, ha kell.
A Nav még nem kereste, de ennyit ki lehet magyarázni szerintem.

Majd fogja. A NAV nem egy gyors szervezet, de az adóhátralék soká évül el.
Működőképes lehet valameddig, mert nálunk pocsék a nyilvántartás, így az ellenőrzés is. De lehet, hogy én feljelentem a cégét, elvégre azért vannak a megszorítások, mert az ilyenek nem fizetik meg a törvényes adókat, aztán a többieken vasalják be a hiányt. Márpedig én nem fogok se helyette, se a cége helyett adózni.

Milyen adóhátralék?:O
Egyébként nagyon ravasz banda, nem hiszem, h meg tudják őket fogni.
Régen azt is rendszeresen eljátszotta, h dolgozott x hónapot, aztán felmondott papíron, h járjon a munkanélküli hónapokig, mert akkor nem 3 hónap volt.
Abból a pénzből vette a kocsit, mert eljátszotta többször az évek alatt.

és... gratuláljunk neki ?
lenyúlja a közösből, amit tőlem elvesznek a tényleg rászorulóknak?
tolvajnak tolvaj a barátja ...

Persze mindent ki lehet játszani, szinte mindent... ezért lenne jó a vagyonadó mert az konkrét kinek hány kocsija háza földje van.
USÁ-ban az adóhatóság sokkal keményebb mint sok más akár fegyveres testület ellenőrzése. És ez így van jól! Ki lehet számolni hogy X % adóelkerülés hány % adóemelést von maga után.
Persze ha abból indulunk ki hogy nem lehet megélni a munkabérből kényelmesen Mo-n. Ez inkább az alapvetően hibás gazdaságpolitika a gazdasági csökkenés eredménye mint az adóelkerülésé.

"Régen azt is rendszeresen eljátszotta, h dolgozott x hónapot, aztán felmondott papíron, h járjon a munkanélküli hónapokig, mert akkor nem 3 hónap volt. "
Kamu. Ha ő mond fel, akkor lóf*sz se jár, nemhogy munkanélküli.
"Egyébként nagyon ravasz banda, nem hiszem, h meg tudják őket fogni. "
Én meg igen. Vagyonosodási vizsgálat. Nem tudom mond-e valamit. Hogyan fizet ide is, oda is, 22800Ft-ból?
Egyébként te, aki tudsz szabálysértésről tettestárs vagy, ha elkapják. És te magad nyilatkozod itt, hogy tudsz róla.

"Egyébként te, aki tudsz szabálysértésről tettestárs vagy, ha elkapják. És te magad nyilatkozod itt, hogy tudsz róla."
Szabálysértésről tudni nem büntetendő. Tipikusan bűncselekményről sem. A társtettes pedig a munkáltató.
A kérdésről: Ami késik nem múlik, ha önkéntes nyugdíjpénztárat fizet, ha van bankszámlája, autója akkor egyszer gyanút foghatnak. Öt évre visszamenőleg becsülnek neki jövedelmet, aztán fizetheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!