Élettársi jogok megnyirbálásához mit szólsz?
Törölnék az élettársakat
Nem tágít a KDNP, minden követ megmozgat a párt, hogy az élettársaknak még csak hasonló jogaik se legyenek, mint a házasságban élőknek. Módosító indítványuk szerint kihagynák a bejegyzett élettársakra vonatkozó szabályokat az új Ptk. családjogi részéből, ezt az életformát kizárólag szerződéses kapcsolatnak tekintik. Az MSZP tiltakozott a kirekesztő javaslat ellen, az egyik szakszervezet pedig az örökléssel kapcsolatos módosítást tartja elfogadhatatlannak.

Kérdező!
Aki nem akar esküvőt,az ne is éljen senkivel???Hagyjam el a párom?Mi ez a hozzáállás??
Bocs szivem,elhagylak,mert nevetséges az együttélés...

Én csak egy dologra hívnám fel a figyelmüket, hogy nem tartják be még a 10parancsolatot sem: "Szeresd felebarátodat mint tenmagadat".
Politikai szempontból meg szerintem elég nagy visszalépés lenne a demokráciában, attól függetlenül hogy valaki egyetért, vagy nem ért egyet a melegek nézeteivel.
Családi szempontból pedig ezzel majd csak annyit tudnak elérni, hogy emelik majd a válások arányát, ugyanis majd jópár identitászavarral küzdő meleg férfi belemenekül egy nővel való házasságba, aztán persze rájönnek majd,h ez nem működik, ott lesz még több elvált ember, meg még több csonka családban nevelkedett gyerek Ez aztán a keresztényi hozzáállás....

Nem akarsz házasodni, mert nem hiszel benne és szerinted csak egy papír? Ha csak egy papír, akkor miért nem írod alá? Pont annyira tekinthető szerződésnek, mint mikor bejegyeznek titeket élettársnak. Na de, hogy bejegyzett élettársi kapcsolatnál nincs vagyonközösség, házasságnál meg igen, és te bizony nem akarsz vagyonközösséget? Ott van rá a házassági szerződés, ami lényegében kibúvót jelent ez alól.
Igazából egy templomban kötött teljes vagyonközösségű házasságból minden további nélkül tudsz csinálni egy olyat, ami felér egy bejegyzett élettársi viszonnyal. Ott van rá a sok kiskapu. Polgári esküvő, házassági szerződés, és mindez csak egy papír. Az egyetlen dolog amit nem lehet elkerülni, az a válás adott esetben.
Szóval nem értem, hogy egyébként miért akkor gond ez. Ha olyan jogokat akarsz, mint a házasok, akkor írd alá a papírt, köss házassági szerződést és megoldottad a problémát.
Itt jön a kérdés, hogy akkor mégis minek törölnék el ezt, ha házasságból is meg lehet csinálni ugyanúgy?! Passz.. Az viszont biztos, hogy tökmindegy van e ilyen törvény vagy nincs.

1, A KDNP elmegy a fenébe a hülyeségeivel, legközelebb azt fogják követelni, hogy csak a templomi esküvő legyen a hivatalos, a polgári ne...
2, "Aki nem akar házasságot, az nem tervezi a hosszú együttélést. Akkor sem, ha ezt nem akarja bevallani." - írja itten valaki... hát, mi 15 éve élünk együtt az élettársammal, és holtomiglan-holtodiglan tervezünk jó ideje...
3, Viszont úgy látom félreértés van, momentán a "bejegyzett élettársi viszony" az az azonos neműek házasság helyetti kapcsolatára vonatkozik leginkább, a legtöbb hetero pár mindenféle bejegyezgetés nélkül él együtt, ahogy pl. mi is.

Kérdező (#16) - senki, az élettársak közös szerzeményeinek vagyonmegosztása független az élettársi kapcsolat bejegyzett vagy nem bejegyzett voltától, általános szabály, hogy az élettársak (bizonyítandó az együtt élés és a gazdasági közösség megléte) a közösen szerzett javakból a szerzésükben való közreműködés arányában részesülnek.
(egyébként én egy sima ajándékozási szerződéssel a páromra irattam az ingatlan felét, oszt csók, nincs min vitázni, ha egyszer feldobom a pacskert)

Olvassátok már el a #17 válaszoló 3. pontját!
Ott írja le, hogy amin vitáztok az az egyneműek élettársi viszonyára vonatkozik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!