Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért tehet meg ilyet egy...

Miért tehet meg ilyet egy munkáltató mindenféle következmény nélkül?

Figyelt kérdés
A férjem épitőipari cégnél dolgozik. Be van jelentve, de nem a teljes összegreigy a fizetése egy részét nem számlára, hanem zsebbe kapja. Ebben a hónapban kapták meg a jan 1.-éig visszamenőleg járó adókompenzációt, ami neki 20000 ft volt. (Nagyon jól jött VOLNA, mert jelenleg az egekben a törlesztőnk és örülök, ha kijövünk egy hónapban, én gyeden vagyok, szóval nem egyszerű) Erre a munkáltató a 20000 ft-ot levonta a zsebes pénzből, annyival kevesebbet kaptak. Ezt megtehetik mindenféle következmény nélkül? Undoritó! Mindent a válságra fognak közben meg az ügyvezető most vett fullos autót a barátnőjének. Nekik a millió kevés, de nekünk a 20000 sok.
2009. aug. 14. 15:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

17:10-nek

Nem tudom, te hol élsz, de mégis hogyan gondolod, hogy a Munkavállaló "győzze meg a munkáltatót" ???...

A Munkáltató nagyon jól tudja, hogy a dolgozója megtermeli a bérét és annak a többszörösét is, de ő szeretne lehetőleg 1 év alatt milliókat összegyűjteni és abból fogja ezt megcsinálni, amit a dolgozói megkeresnek!

Ha a Munkavállaló nem megy bele ezekbe a feltételekbe, akkor a Munkáltató felvesz a helyére mást és KÉSZ!

Válogathat a Munkavállaló : vagy elfogadja ezeket a feltételeket (akár tetszik neki, akár nem tetszik), vagy mehet tovább munkát keresni...

Csakhogy a következő és az azután következő Munkáltató is ugyanezeket a feltételeket tálalja!!! Nincs választás!!!

A Munkavállalók kiszolgáltatott helyzetben vannak, kénytelenek mindent elfogadni: aki válogat vagy jön a törvényekkel, az körbenézheti magát!

Nem a Kérdező férjével van itt a baj, hanem azokkal a Vállalkozókkal, akik mindent megtehetnek büntetlenül és a Hatóságokkal, akik tudván tudják, mi folyik az országban és hagyják... :-[

Nem kívánom neked, hogy te is ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülj, de ahogy az állami cégeknél folyó elbocsájtásokat, a közalkalmazottak tömeges leépítését és a cégek megszüntetését látom, sajnos hamarosan te is belekóstolhatsz, milyen "adócsalónak" lenni...

Sajnos, akik "ott fenn" hozzák a törvényeket nekünk, azok magánemberként mind hasonló milliomos/milliárdos vállalkozók, akiknek érdekük, hogy ez a rendszer így maradjon, mert ők is ebből gazdagodtak meg!

Nézz már egy kicsit körül!

2009. aug. 14. 18:33
 12/16 anonim ***** válasza:

egy szóval sem állítottam, hogy az államnak nincs köze ehhez a helyzethez. engem csupán a hozzáállás zavar. hogy "úgysem lehet semmit csinálni" vagy "ebben az országban nem lehet tisztességesen élni". addig, ameddig ez a hozzáállás uralkodik, addig nem is fog semmi változni.

és akármennyire hihetetlennek tűnik, nekem nincs és nem volt soha fekete munkám.

viszont már azon sem csodálkoznék, ha ugyanazok az emberek szentesítik itt a bibliát, akik lopnak, csalnak hazudnak.

2009. aug. 14. 19:22
 13/16 A kérdező kommentje:

Úgysem lehet semit csinálni!

Irtam, hogy túl vagyunk pár állásinterjún és mindenhol ezek voltak a feltételek. Szóval valóban nincs mit tenni. Vagyis van. Munkanélküliért sorban állni, és abból szépen lassan éhen halni.

2009. aug. 14. 19:34
 14/16 anonim válasza:
49%
10 éves tapasztalat egyebek és nem talál munkát? Vagy nagyon szerencsétlen vagy nagyon szar diplomája van. Unokatestvérem most végzett építészként tehát pályakezdő és neki küldtek állásajánlatok nem ő keresett. Az évfolyamából mindenki elhelyezkedett a szakterületén. Csak akarni kell nem sírni.
2009. aug. 15. 11:07
 15/16 anonim ***** válasza:
49%

Van egy-két építőmérnök ismerősöm, mindegyiknek van munkája, aki elbocsátottak az is kapott 2 hónapon belül.

Nem tudom a férjed hol keresett.

(Mondjuk angol-német tudás egy mérnöknél alap, tehát ha az nincs meg neki, az tényleg gondot jelenthet. De azt behozhatta volna az elmúlt években)

2009. aug. 15. 11:12
 16/16 A kérdező kommentje:

Nem azt irtam hogy nincs munkája és nem talált volna, mert felvették volna kb 6 helyre, hanem azt, hogy más feltételekkel nem talált munkát. Tanuljatok meg szöveget értelmezni. A 10 év alatt egyetlen nap sem volt munkanélküli. Nem tudom Ti merre éltek, de felénk olyan telitett az épitőipar és jelenleg nemhogy felvenni nem vesznek senkit, de hatalmas a leépités a kis cégek meg folyamatosan dobják be a kulcsot. Egy barátunk 3 hónapja nem kap munkát, szintén épitőmérnök, tapasztalt stb...

Utolsó előttinek. Majd ha nem három sorból ismersz csak, ráadásul engem nem a férjemet, akkor nevezd szerencsétlennek.

Utolsó középfokú nyelvizsgája van és heti kétszer jár angolórára.

2009. aug. 17. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!