Miért tehet meg ilyet egy munkáltató mindenféle következmény nélkül?
Ezt megtehetik mindenféle következmény nélkül?
Igazából fel lehetne jelenteni, és lenne következménye, de mivel a férjed jogilag adócsaló, így nem tanácsos, mert ő is rosszul jár.
Ha valaki nem tartja be a jogszabályokat, az úgy járhat, hogy a jogszabályok nem tudják megvédeni.
gondolom, nincs munkaszerződés?
a felelősség kétoldalú. hogy teheti meg egy munkavállaló, hogy feketén dolgozik? tudom, most jönnek azok az érvek, hogy különben nem kap munkát. de igen, kapna.
a fekete munka antiszociális a munkáltató és a munkavállaló oldaláról is, mivel ezzel a becsületesen dolgozók és becsületesen járulékfizetőket veritek át. feltételezem, hogy arra sem gondoltatok, hogy miből lesz nyugdíj? vagy mi van akkor, ha betegállományba kell menjen? mert akkor ugye a minimálbér után kapja a táppénzt.
amennyiben nem feketemunkában gondolkoznátok, akkor most minden további nélkül meglenne az a 20.000 HUF.
Köszi a kedves hozzászólásokat! Ezeket mind tudom. Csak az a szomorú, hogy egy 10 éves tapasztalattal, épitőmérnöki diplomával rendelkező harmincas éveiben járó ember nem kap más állást ebben az országban. Kb 15 állásinterjún volt már a férjem az elmúlt pár évben és egy cég sem volt, aki a telljes összegre bejelentette volna.
Akkor ha ilyen okosak vagytok azt is mondjátok meg, hogy ha egyik munkát sem vállalja el, akkor miből etessem a gyereket. Azt leszarom, ha én egy hétig zsiros kenyéren meg vizen élek is, de a gyerekemtől nem vagyok hajlandó megvonni semmit.
Amúgy én nem vagyok adócsaló, mert állami cégnél dolgozom, igy velem ezt nem tehetik meg.
Javarészt nem a munkavállalókon, hanem a munkáltatók hozzáállásán kéne változtatni és őket szigorúbban ellenőrizni. Mert amig nincs más lehetőség, addig a munkáltató sem tud mást elvállani.
Ja és a nyugdij. Mivel ilyen feltételek mellett kell, hogy dolgozzon a férjem igy nem keveset fizetünk havonta, hogy legyen miből megéljünk a nyugdijjas éveinkbe. Ha meg betegállományba merészelne menni, azonnali hatállyal kirúgnák miután visszamegy, mondván, hogy nem hoz elég pénzt a cégnek. (Épp a héten tették meg ugyanezt egy kollégájával)
Szóval?
Igen!... :-[
Megteheti, mert ha nem tetszik valami a férjednek, akkor rövid úton kirúgja, van jelentkező bőven, akinek ez a feltétel is jó lesz.
Sajnos, ez a "zsebbe fizetés" olyan, hogy vagy adja, vagy nem, nem lehet reklamálni.
Annyit megtehettek, hogy az APEH-nál feljelentitek a főnököt és a barátnőjét, csináljanak náluk vagyonvizsgálatot : honnan van a fullos autó?... Meg a többi luxus kiadásra miből telik?...
Ez egy ilyen ország... :-P
Sajnos igen, megteheti. Ezek bármit megtehetnek. Még ha a munkaszerződéssel ellentétes akkor is, mert ha kinyitod a szádat repülsz! És max. a munkaügyi bíróságon érvényesítheted az igazadat több éves várakozás után. és addig a család miből éljen?
Amúgy meg tényleg annyit kell hivatalosan kapnia, amennyi a papíron szerepel.
A sógorom is 1,5 év után tudott elhelyezkedni, szóban megállapodtak, hogy x ezer a bejelentett, x ezer zsebbe, mondta sógor, hogy oké. Erre az első nap orra alá dugják a munkaszerződést: 4 órára jelentik be! és mi a fenét tudott volna csinálni? A gyerekét senki nem tartja el helyette!
Sajnos ez a mai magyar valóság!
A komment megírásának időpontja: ma 16:44
hiába pontozol le, akkor is a becsületes állampolgárokat veritek át, ha belementek a fekete munkába.
azt írod, hogy TE az állami szférában dolgozol. akkor én tartalak el. és én fizetem azt az adót is, amit a te férjed nem fizet. ez szerinted fair?
még egyszer: ha nem legális tevékenységet végez a férjed, akkor ne számítson arra, hogy a jog megvédi.
különben meg azt javasolnám, hogy győzze meg a munkáltatót arról, hogy ő igenis bőven megtermeli azt a pénzt, amibe ő kerül
17.10-es!
Hiába érvelsz, meg próbálsz bennem rossz érzést kelteni nem fog sikerülni.
Akkor kérdeznék valamit. Ha holnap a férjem felmond és nem kap legális munkát a szakmájában holnapután (ami szinte biztos) akkor fordulhatok hozzád némi pénzért, hogy kifizessem a szálákat meg megvegyem a gyereknek a pelust és a kaját hogy szegényem ne halljon éhen?
Az államot nem hibáztatod? Ők nem hibásak, csak az olyan munkavállaló, aki próbál megélni? De Te biztos szent vagy és semmi fekete a múltadban meg a jelenedben. Ja és gondolom nincsenek mindennapi megélhetési gondjaid, sőt talán nyaralni is elmehetsz a családoddal. És tudod mit, örülük, hogy az ilyenek adójából kapom a fizetésem.
Ja és még valami a hozzászólásodhoz. Egy munkáltatónak elég kellene hogy legyen az hogy az alkalmazottja reggel 7-től este 7-8ig és hétvégén is gürizik mindenféle plusz juttatás nélkül (értem ez alatt a prémiumot is). Szerintem ennél nem kell meggyőzőbb munkaerő. És itt nem a férjemet akarom fényezni, mert szerintem vannak az országban jópáran akik ennyit sőt még ennél jóval többet dolgoznak azért, hogy a családjuk megéljen.
Csak zárójelben jegyezném hogy a szóbanforgó cég az ország 5 legnagyobb épitőipari cégének egyike! Szóval még azt sem lehet mondani, hogy kiscég és valóban nincs pénz. Undoritó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!