Mi a véleményetek a magyar drogpolitikáról? Illetve, mi az amin változtatnátok vele kapcsolatban?
Mindenkinek joga van ahhoz,hogy eldöntse pusztítja -e a szervezetét,egészségét, él-e a drogokkal,vagy sem. Én cigizek,iszok,és néha füvezek.És akkor?Az én döntésem. Tisztában vagyok vele,hogy káros.
Egyedül én írtam,hogy legalizálhatnák,18%-on van jelenleg.Különböző vélemények,pap,papné,stb...De pontozzatok csak le tovább,én elmondtam a véleményemet a kérdezőnek,innentől kezdve nem érdekel.Amúgy meg attól még,hogy illegális,aki akarja,ugyanúgy megkaphatja,és büntetés nélkül élvezheti.
ma 20:00
Én nem téged féltelek, hanem azt, hogy a kábszer terjedésével a társadalom elromlik. Kialakulhat egy kábszer-központú társadalom. Megnőne az egészségügy leterheltsége azok miatt akik a fent írottak miatt kerülnek kórházba, elvéve a helyet azok elől akiknek valóban szüksége lenne az ellátásra és nem a saját hülyeségük miatt kerültek oda.
"Mindenkinek joga van ahhoz,hogy eldöntse pusztítja -e a szervezetét,egészségét, él-e a drogokkal,vagy sem."
Igen, jogod van eldönteni h pusztitod-e a szervezted vagy sem, ahhoz viszont nincs jogos h a másikét is pusztítsd. Vagy a diszkóbalesetek nem részgeg meg nem kábszeres vezetők miatt történnek mi?
Miért nem lehet megértnei, hogy egy társadalom attól társadalom hogy nem csak önmagamara gondolok, hanem a környezetemre is. Részegen és kábszer hatása alatt az ember más tudatállapotban van, józanul persze azt mondja az ember h nem csinál hülyeséget, viszont kábszeresen vagy ittasan az embernek ez az ítélőképessége felborul és másokat veszélyeztető hülyeségeket is csinál! Az nem igaz hogy nem mindenki csinál hülyeséget ittasan vagy bedrogozva, mert mindenki csinál, csak idő kérdése...
a legalizációból hatalmas bevétele származna az országnak.
természetes, hogy az emberek 90%ában előtör a drog szó meghallásánál a támadó, és teljesen elutasító ösztön, hiszen évek óta azt sulykolja az agyatokba a média hogy a drog rossz.
egy kevés utánaolvasással rájönnétek, hogy hatalmas hazugságokat állítanak a fűről.
hazánkban semmiféle legalizáció nem lehetséges, az emberek gondolkodása, és hozzáállása miatt. amíg csak a médiának hisznek felejtős az egész.
annyit viszont már lehetne változatni, hogy a fogyasztókat egyáltalán ne büntessék, és hagyják békén, hiszen elvileg a dealer (nem, aki 5 grammokkal foglalkozik, hanem aki 50g-kel) árt az államnak...
ja és már ne haragudjatok, de ha elszív egy ember egy füves cigit pár haverjával, azzal az égvilágon senkinek nem árt.
aki régóta csinálja képes kontrollálni a hatást, mivel a szervezete hozzászokott, ergo nem tompul le annyira. pl ha esetleg autóba kell ülni, képes odafigyelni. ez nem olyan mint a pia.
a beszívott ember nem köt bele emberekbe csak úgy, nem verekszik, sőt az erőszakot egyenesen értelmetlen dolognak tartja abban az állapotban. nem veri a családját. (valaki írta fentebb, hogy családos emberek nem csinálják, csak a fiatalok...:D sajnos ki kell ragadjalak a kis álomvilágodból. igenis fogyasztanak. rengeteg ember, többen mint gondolnád.)
de teljesen mindegy én mit mondok, Magyarországon vagyunk, úgysem hiszitek el, túl mélyen berögzült az amit fentebb írtam.
így hogy illegális nem más mint a maffia van támogatva, és a hatalmas mennyiségekkel foglalkozó dealerek. nekik tömitek a zsebeit. és akinek szüksége van drogokra akadálytalanul hozzájuthatnak.
vagyis a tiltásnak semmi értelme.
Kedves 14:41.
Lehet, hogy az államnak hatalmas bevétele származna a drogok jövedéki adójából, de:
1. ez egyrészt elmenne az új és a régi-új drogosok rehabjára. Magyarországnak jelenleg alig marad pénze az egészségügyre, nem ha még a drogosok is elárasztják a toxikológiákat és a rehabokat. Mindamellett, hogy egy-egy drogos akár évekig visszajár az elvonóba, ezzel tőkét és szaktudást elvonva az egészségügyből, a tényleg leszokott emberek aránya statisztikailag igen alacsony.
2. másrészt a drogliberalizáció jó színben, kevéssé káros anyagként tüntetné fel a drogokat, ami már önmagában is erősen kifogásolható etikailag. Elég csak az államilag finanszírozott felvilágosító kampányokra gondolni: egy csapásra álszentséggel vádolhatnák meg őket. Harmadik fontos érv, hogy az állami legalizáció nem szüntetné meg a fekete piac létét, elég csak a zsilipár alatti kereslet-kínálat viszonyára gondolni (pl. ha a sarkon megveheted olcsón, miért keresnéd egy állami végnél?). Hollandiában is reménykedtek a nem kontrollált piacok megszűnésében, nem jött be (2%-kal esett csak vissza a feketézés).
A kevés utánaolvasás alatt nem tudom, milyen pro-legalizációs anyagokat értettél. Linket, irodalmat szívesen látnánk. Ennek ellenére a droglegalizáció ellenzői hatalmas _szak_irodalommal rendelkeznek, elég csak Freund Tamás kannabinoidreceptorokkal foglalkozó kutatásaira vagy Vizi E. Szilveszter munkásságára gondolnunk. Sine ira et studio, ezek az emberek több évnyi tudományos igényességű kutatómunka eredményét publikálják európai színvonalú folyóiratokba, engedtessék már meg az a luxus, hogy talán nekik hiszünk, ha drogok hatásmechanizmusairól van szó. :)
A média. Igen-igen, ugye ki mit lát, hall, olvas ki a sorok között. Én például erőteljes droglegalizációs konszenzust és véleményhadjáratot vélek felfedezni a médiában. De az éremnek két oldala van, persze.
"aki régóta csinálja képes kontrollálni a hatást, mivel a szervezete hozzászokott, ergo nem tompul le annyira" - ez egyszerű hamis állítás, mely azt feltételezi, hogy az (addiktológiai értelemben) hozzászokott szervezet akár fiziológiásan, akár pszichésen képes kontrollálni tetteit vagy a drog utáni sóvárgásérzetet. A függőség kialakulása miatt azonban tudjuk, hogy ez hamis.
"a beszívott ember nem köt bele emberekbe csak úgy, nem verekszik, sőt az erőszakot egyenesen értelmetlen dolognak tartja abban az állapotban. nem veri a családját." - ez lehet, de ettől a drogfogyasztás még nem lesz jó ("two wrongs don't make a right"). A pedofil sem bántaná a kisgyereket, éppen csak eljátszana vele...
"igenis fogyasztanak. rengeteg ember, többen mint gondolnád.)" - itt van a kutya elásva. És erre szeretnének még legalizációt, hogy még több ember (új és régi fogyasztók _egyaránt_) könnyebben jusson szerhez.
Még egy érdekes érv merült fel a korábbi válaszok között: a drogos csak önmagának árt. Igenám, ez igaz is lehetne, ha az ember nem társas, közösségi, egyszóval nem társadalmi lény volna. Csakhogy a drogfogyasztó így implicite megkárosítja az őt közvetlenül és közvetetten körbevevő közösségeket is: a családját, a barátait, a munkatársait, a diáktársakat, és végül azokat az orvosokat és ápolókat, akiknek lenne jobb dolguk is, mint önpusztító tendenciájú embereket rehabolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!