Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi volt az ú. n. "Porschés...

Mi volt az ú. n. "Porschés gyilkosság"?

Figyelt kérdés

A leglényegesebb az, hogy mikor történt!! Ki volt az elkövető? Milyen ítélet született?

Sajnos ezekkel a kulcsszavakkal az Interneten semmit sem találtam!

2012. nov. 6. 14:31
 1/6 A kérdező kommentje:

Szerettem volna elkerülni a felesleges magyarázatot, de, ezek szerint, nem jött be!

Nem erről lesz szó! Egy olyan gyilkosságról, amit minimum nyolc évvel korábban követhettek el, Budaörsön, egy Porsche gépkocsiért, majd a tettes egészen Franciaországig menekült.

Egy fórumon valaki ezzel hozza közvetlen összefüggésbe azt, hogy Magyarországon eltörölték a halálbüntetést, mert mi kértük a franciáktól a kiadatást, de azért tagadták meg, mert nálunk, az akkor érvényes törvények értelémben halálbüntetés is várhatott volna a tettesre.

Ezért volna fontos a dátum, legalább hónapra pontosan.

2012. nov. 6. 15:01
 2/6 anonim ***** válasza:

De akkor ezt nem Porschés gyilkosságnak nevezik, mert amit én linkeltem azt nevezik annak, ennek más neve kell,hogy legyen, s valami rémlik, talán a Fókuszban volt erről szó még régebben ,hogy miért törölték el a halálbüntetést vagy,hogy miért nincs már nem tudom pontosan,de ott felidéztek néhány súlyosabb bűncselekményt amik a 90-es években történtek.

Lehet ott volt róla szó, de ez már legalább 1 éve volt leadva, így nem hiszem,hogy visszatudnám keresni.

2012. nov. 6. 15:04
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem én találtam ki az elnevezést, "hozott anyagból dolgozom"!

A [link]

fórumon pikirt] [2012.nov.04. 10:27] nevezi így. Ez volt a kiváltó ok, hogy utánanézzek, és a

[link]

fórumon többször előfordul.

Ebben is írják, hogy a tettes lopott Porsche-vel Franciaországig menekült. Talán nem véletlenül, hogy térben és időben, egymástól függetlenül többen ezt az ügyet is így ismeri!

Az időpont azonban nem derült ki.

2012. nov. 6. 15:38
 4/6 anonim ***** válasza:
Annak idején "Porschés gyilkos"-nak hívták valami Rieschl vagy Reischl Gábor nevű fickót, aki először egy Audit lopott el úgy, hogy a forgalmit is elvette a tulajoktól és kitessékelte őket a kocsiból. Ezzel ment el a Porsche hirdetésre. A szóban forgó autó egy 944S2 típus volt. Elment a tulajjal próbaútra, majed egy parkos-erdős részen a pisztolya segítségével kitessékelte őt az autóból. Ahogy az autó tulajdonosa távolodott a kocsitól, a tettes szabályos kivégzés módszerrel hátbalőtte és otthagyta. Utána valóban Franciaországig menekült a Porschéval. Amikor az Interpol segítségével elkapták, kiadatták, állítólag a hazai börtönlakók féltek, hogy milyen vadállattal kell majd együtt raboskodniuk. Az eset 1990 körül, gyakorlatilag a rendszerváltás után történt. Én ennyit tudok emlékezetből a dologról. Remélem segítettem. Hosszú időre lecsukták, de többre nem emlékszem.
2012. dec. 6. 13:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen! Ez lesz az, Ő lesz az! Köszönöm szépen.
2012. dec. 12. 06:14
 6/6 anonim válasza:
2017. szept. 5. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!