Akkor most leültetnek vagy nem? (bent)
A helyzet a következő:
Május közepén vásároltam egy bkv bérletet a kelenföldi jegypénztárban, 3850 forintért munka miatt. A bérlettel az volt a helyzet, hogy nem pecsételtek semmit, nem mondtak semmit, megkaptam kifizettem és hazutaztam (vidékre). Aznap este még telefonált a munkadó, hogy nem kell menjek dolgozni.... Gondoltam mivel meg van a bérlet, kifizettem, ráadásul üres is majd elteszem szeptemberre, hisz úgyis költözök fel Budapestre, majd akkor kitőltöm. Meg is történt aug közepétől írtam a dátumot, majd elkezdtem használni, többször ellenőrizte ellenőr, sőőőt olyan is volt, hogy a BlahaLújza téren oda vitte az ellenőr a pénztárba elllenöriztetni. Aztán szeptember első vagy második hetében megfogtak a 3-as villamoson, ott mondta nekem az ellenőr, hogy ez hamis meg, hogy én biztos lesatíroztam valahogyan a pecsétet. Fogalmam sem volt róla, hogy ez így múködik, mivel pestől nagyon messze laktam és életemben nem láttam még bkv bérletet... Kaptam egy 16000 forintos bűntetést, amit beisfizettem, közölték veelem, hogy okirathamisításért feljelentett a bkv. A mai nap megis érkezett az idézés.
Szerintetek mire számíthatok?

Nem állítom, h értem amit írsz.
Ha nem vétettél semmit, ha volt érvényes bérletigazolványod, amihez volt érvényes bérletszelvényed, akkor mi a bánatért fizettél be 16e büntetést???
Azt, h egyszer utaztál vele korábban, és akkor nem volt ráírva a dátum, csak te tudod.
Ha augusztusban ráírtad, akkor okés a bérlet.
Azonnal fellebbezned kellett volna, nem kifizetni egy kosár pénzt ennek a rablóbandának.
De leültetni nem fognak, nyugi.

szia
ez már ott nem stimmel,hogy diák bérletet vettél....vagy nappalin tanulsz?
leültetni ne fognak,de biztos kapsz pénzbírságot..

ezt keményen beszoptad.
a májusi bérletem ahogy nézem, még bkv-s volt. az augusztusi már bkk-s. ergó nem lehet neked augusztusban olyan bérleted amin a bkv szerepel. valszeg így lehet.
és mellé még az is lehet, hogy át is baxtak a pénztárban. mivel nem szoktak kiadni bérletet pecsét nélkül. lehet, hogy alapból hamisat kaptál, vagyis olyat amit levegykezeltek. én nem véletlenül tartom meg mindig a nyugtát. azon rajta van asszem valami sorszám is amivel igazolni tudom, hogy a bérletemhez van, tehát ott vettem.
A másik meg, hogy honnan gondolhattam volna, hogy hamis a bérletem, mivel pénztárból volt, ja meg honnan kellett volna tudnom, hogy pécsételik és nem én irom rá.
ui.: 160 kilméterre laktam eddig budapesttől,pesten sem nagyon jártam, nem, hogy bérletet vettem volna valah is.

most nézem a bkv oldalát, lehet, hogy tévedtem, úgy néz ki árulják mind2-t. egyiken a bkv logója van, amásikon a bkk.
bkk a budapesti közlekedési központ. valamikor kettébontották a bkv-t, így több vezetőt lehetett betenni, a bkk élén áll egy nagy csókos kisgyerek a Vitézy Dávid. ennyi a lényeg.
Viszont ezentúl a nyugtát mindig tedd el.

Ha jól értem a problémát, nem azért jelentettek fel hamisításért, mert maga a szelvény hamis volt, hanem azért, mert a dátum rublikába te írtad be, hogy mettől meddig jó, ami elvileg valóban nem szabályos.
Ha erről van szó, nem fognak leültetni. Azért, mert ez a hamisításra egy alkalmatlan kísérlet volt, ugyanis a kézzel beírt dátumok még csak véletlenül sem hasonlítanak a bélyegzővel rányomott dátumra.
Így csak egy szimplán érvénytelen bérleted volt, ami miatt ki is fizetted a pótdíjat.
Az igazi hamisítás része az lett volna, ha valóba te tüntetted volna el az eredeti pecsétet. Ha esetleg van arra tanúd, hogy üres szelvényt kaptál, akkor az jó, de egyébként kétlem, hogy az ügyész tudná bizonyítani az ellenkezőjét.
Még így is te jártál rosszul anyagilag - ezt látni fogja a bíróság. Szerezz egy ügyvédet, ha ejtik a vádat, akkor úgysem te fizeted a perköltséget.

Kedves Kérdező!
Van valami fejlemény az ügyedben, ha szabad kérdeznem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!