Bent laknak a lakásomba mit tegyek?
Akkor is kipakolnám ha a testvérem.Az Én tárcámra ne éljen jól.És azt már neked kell a szolgáltatóknak kifizetned.
Nagyon sokmindent nem tudsz tenni csak,hogy kirakod.
2011. febr. 14. 16:31
vágd ki a cuccait és cserélj zárat
2011. febr. 14. 16:31
Kényszerkijelentés után már rendőrrel is kirakathatod.
2011. febr. 14. 16:33
Írj neki ajánlott levelet, amiben felszólítod, hogy 30 napon belül hagyja el a lakásodat.Indokold meg, hogy csak szívességből engedted, hogy nálad lakjon,mint vendéged, ezzel a szívességgel visszaélt, amivel neked XY összegű kárt okozott.Az okmányirodában kijelented a lakásodból.
30 nap múlva lecseréled a zárat, és értesíted, hogy milyen időpontban viheti el a holmijait.
A másolatot tartsad meg magadnak. Ne felejtsd ki, hogy VENDÉG volt nálad.
2011. febr. 14. 16:35
5/13 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nagyon messzire költöztünk.meg tehetem azt hogy elmegyek ki pakolom a holmijat az udvarra és zárat cserélek?ott maradok egy két éjszakát mert valószínű betöri az ajtót akkor hívhatok rendőrt mert betörésnek számít ha nem jelentettem ki még?
Mindenképpen intézned kell a kijelentését, mert a rendőr egyszerűen beengedi a lakásodba, ugyanis ez a hivatalos tartózkodási helye.
2011. febr. 14. 18:39
7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat.akkor kijelentem előbb.aztán ki pakolhatom vagy ha szólok és nem megy el akkor kihívhatom a rendőrséget?nekem jönnöm kell vissza a munka miatt még aznap ki teszik ha kijelentem?
2011. febr. 14. 23:20
Na várjatok egy picit!!!Sajnos van egy olyan szemét törvény,hogy ha a lakásodban életvitelszerűen lakik,akkor az önkormányzat nem jelenti ki. (sajnos)Viszont ha a lakás a tiéd,a bejelentéssel még semmilyen joga ott nincs!!!A rendőr arra nem kötelezhet,hogy be engedd a saját tulajdonodba.De ez csak akkor lenne jó,ha te is ott laknál.Igaza van,az egyik válaszolónak,irásban felkell szólitani,hogy takarodjon el onnan amire 30 napot kap,beleirva a rezsi felhalmozást mindent.Majd 30 napon belül,valóban kirakni onnan,és azonnal kijelenteni.
2011. febr. 14. 23:26
16:35-ös vagyok.
Nagyon óvatosan és körültekintően járj el.
Még egyszer nyomatékosan felhívom a figyelmedet arra, hogy a felszólító levélben legyen benne, hogy vendég volt a lakásodban a testvéred.
Annyira ne legyen hangsúlyos, hogy gyanút fogjon és ügyvédhez loholjon, mert igaz, hogy akkor is ki tudod rakni, csak jól elhúzzák az egészet.
2011. febr. 15. 00:06
Kapcsolódó kérdések: