Most, hogy "visszamenőlegesen"emelik a nyugdíjakat már megint kik járnak jól?
-Akiknek egyébként is csinos kis nyugdíj üti a markukat havonta.
A szomszéd Gizi néni szegénykém egész évben csak erős beosztással jön ki a nyugdíjából,ő kap 12.000 Ft visszamenőleg.
A szembe szomszéd Béla bácsi akinek nem kell beosztással élni,mert a nyugdíja ku@va jó kap 40.000 Ft-ot visszamenőleg.
Ennek most mi az értelme??Nem inkább fordítva kellene ezt az egészet??
Lehet, h fordítva, de igazából szerintem Gizi néni is elkussolhat, mert kapott emelést.
Mástól meg csak megvonnak.
3/3. Ha te lennél a Gizi néni helyében, akkor te sem kussolnál!
Mindig is a magasabb jövedelműek járnak jól.
Csak Meggyesi idejében volt, hogy differenciálták az emelést. A kis nyugdíjasok magasabb %-ú emelést kaptak, mint akinek magasabb volt a nyugdíja.
Kérdező! A kérdésed óriási demagógia! Miért kapjon a Gizi néni ugyanolyan nyugdíjat, mint a Béla bácsi? Nincs egyenlőség! Aki többet dolgozott, többet kap, ennyi!
A dolgozók esetében is megvan a különbség, mert egy bolti eladó nem fog annyit keresni, mint egy programozó. Ez már nem a kommunizmus, amikor a gyári munkás bérszintjén voltak a mérnök fizetések.
Hatodik!
Persze-persze, csak tudod valaki a 8 órás munkáért keres 47eFt-ot, a nyugdíja pedig örülhet ha lesz. Óriási kontraszt van a fizetések között, és ez most a nyugdíjaknál is érvénesül. Tudod az én nagyszüleim például nem tudtak programozónak tanulni, hanem mérnök lett, illetve körzeti védőnő. A mérnöki nyugdíj jó is, azzal nincs gond, persze ha több lenne akkor jobb lenne, de az élet munkája táppénz nélkül 38eFt-ot ér? Ha kap hozzá 10eFt-ot, még akkor is az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez kevés. Akkor gondolj bele, egy özvegy, hogyan tud megélni?
Szerintem is a kis nyugdíjakat kellene megemelni nagymértékben, a magas nyugdíjat pedig kis mértékben.
"Szerintem is a kis nyugdíjakat kellene megemelni nagymértékben, a magas nyugdíjat pedig kis mértékben."
Nem értek egyet! Aki többet rakott bele a közösbe, az többet is vehet ki belőle! Nem egy ismerősöm van, aki világ életében feketén dolgozott, 4-5 évet leszámítva, most, hogy alig 42.000 Ft a nyugdíja, meg panaszkodik, és irigykedik arra, aki végig adózta az életét, be volt jelentve, stb, ő kap 150.000 Ft-ot. Én azt mondom, ez így igazságos. Vagy te mit szólnál, ha neked mondjuk lenne 200.000 Ft-os nyugdíjat és jönne valaki, hogy adjál belőle 25.000 Ft-ot, hogy odaadhassák annak, akinek kevés van? Szép dolog ez a szociális érzékenység, de ha annyira zavar az egyenlőtlenség, akkor a saját pénzedből adj a szegényebbeknek.
Nyolcadik!
Kiemeltél egy mondatomat, de azt sem sikerült értelmezni, mert leírod, hogy akkor adjak a pénzemből a szegényebbnek.
Ha már így kiemelted, akkor leírom még egyszer: A kis nyugdíjakat magasabb összeggel növelni, a magas nyugdíjat KIS MÉRTÉKBEN NÖVELNI.
Nincs szó odaadásról, mindenkié növekedne. Abban viszont egyet értek, hogy aki nem bejelentett munkahelyen tengeti le a munkát, az ne is várjon csodát. Nekem az fáj, hogy például aki ledolgozta az életét az egészségügyben, úgy, hogy táppénzen nem volt (ez akkoriban nem volt divat) annak ne szúrják már ki a szemét 40eFt-al. Mert 10eFt növelés az még semmi, 80-90eFt minimum kellene szerintem. Akinek pedig eddig is pl.: 120eFt felett volt a nyugdíja, az ne kapjon 40eFt pluszt, hanem az kapja az 5-10eFt emelést. Pont olyan értelmezésben, mint ahogyan a kérdező írja, ne a gazdag járjon még jobban, hanem inkább a szegénynek adjanak többet, a gazdagnak pedig épp csak az infláció okozta emelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!