Az özvegyi nyugdíjakat miért nem szüntetik meg, ha egyszer ekkora a baj gazdaságilag?
Az az elv, hogy ha közösen tartottak fenn egy háztartást, akkor az egyik fél távoztával ne jelentsen akkora megterhelést az élet. Ezért nem a párjuk teljes nyugdíját, hanem annak csak egy részét kapják meg.
De valóban, sokszor kapnak indokolatlanul sokat. Szerintem egy bizonyos összeg felett nem szabadna nyugdíjat kiosztani.
"a fél ország a létminimum alatt,vagy pont ott tengődik."
Melyik országról beszélsz? Valamelyik afrikairól?
Köztudott, hogy a magyarok szeretik sajnáltatni magukat, biztos van pár tízezer ember aki valóban szegény, de azért rengetegen csak papíron szegények. Köztük én is szegény vagyok, mert papíron csak a 6 órás minimálbért kapom.(A valós fizetésem pedig ennél jóval több.)
ma 11.27-nek
Nem így van,hidd el.A közvetlen szomszédomban a néni 5 éve veszi fel az elhunyt férje után is,és a sajátját is.Így kap 103.000 Ft-ot.A dolog érdekessége,hogy a néni életében ha 5 évet dolgozott akkor sokat mondok.Egész életében háztartásbeliként rázta a párnákat már reggel 6-kor.Tehát meló nuku.
11.08-nak
"Párja is fizette akár 40 évig is a járadékokat"Így van,ebben igazad van.DE:ezért cserébe nyugdíjat kaptak,akár 20-25 évig havonta.Ennyi erővel az egyenes ági leszármazottak is kaphatnának az elhunytak nyugdíjait.
Azzal viszont végképpen nem értek egyet,hogy azért folyósitják az özvegyi nyugdíjakat továbbra is,mert akkor a lakás fentartásokkal gondjaik lennének.Az aktívan dolgozó középkorú családoknak,(akik kőkeményen adóznak,) ki foglalkozik a lakásfentartásával?Senki.
ma 11.53-nak
Hol? Ki keres ennyit? te nem olvasol újságot,nem nézel tévét?Négymillió ember tengődik a létmimimumon,több mint ötszázezer munkanélküli van.Ez egy fals adat,ezzel mindenki tisztában van.Ahhoz tudnám hasonlitani,amikor Orbánék kijelentik,hogy csökkent a munkanélküliség,Matolcsy meg állítja,hogy növekedik a népszaporulat az ő remek adóötletének köszönhetően.Ekkora idiótákat a föld a hátán még nem hordott.Nem elég,hogy össze vissza beszélnek,ráadásul hazudnak is.
a statisztikai hivatal adata nem hazugság, a bejelentett bérek alapján készül. Az én ismerettségi körömben (barátaim, gyerekeim)mindenki 400 felett keres, tehát simán lehet valaki minmálbéren, a 400 feletti fizetésekkel kijön a 230átlagbér.
Tanulni kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!