Hogy tudták a szüleim a nővéremre íratni a lakásukat ha jelzálog hitel van a lakáson?
Apám halála után kiderült mindent a nővérem örökölt.
Valószínű eltartási szerződést kötöttek a nővéremmel.Mindez hogy lehetséges ha a lakáson jelzálog hitel van? Be kellett menni nekik a bankba? Látszik ez a tulajdoni lapon? Ha anyám is meghal akkor a hitelt viszont én is örökölhetem? Hogy van ez ?
Többen jól mondják, simán örökölheti. A bankba be kell menniük mert le kell adniuk a papírikat a változásokról, amennyiben az apád is részese volt a hitelfelvételnek.
A tulajdoni lapon pedig látszik és át is lesz vezetve hogy mekkora rész a nővéredé és hogy haszonélvezete van mondjuk az anyukádnak.
A hitelt anyukád halála után sem örökölheted meg. Pontosabban a törvény szerint csak pozitívba örökölhetsz, kivéve ha TE másként döntesz és mindent ki akarsz fizetni(szerintem ilyen ember kevés van...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!