5. éve dolgozok ugyanazon a helyen, felettem a cégek átlag 6 havonta változnak és így szinte folyamatosan próbaidőn vagyok. Ez törvényes?
Nem jogutódjai egymásnak a cégek?
Miért szűnek meg a vállalkozások?
Mondjuk itt hátrány csak a végkielégítésnél lenne.
Miért zavar ez téged? Végül is ha 5 évig megtartottak, akkor nem mindegy? Ha meg véglegesítenének, akkor is órákon belül ki tudnak rúgni szabályosan is.
Ha pedig a cégek nem jogutódai egymásnak, akkor még szabályos is ez a helyzet, mert az új cég ugye új munkaszerződést köt, és akkor bizony újrakezdődhet a próbaidő is.
Elég furcsa a helyzeted.
Kevés olyan szektort tudnék mondani ahol van értelme állandóan új céget alapítani.
A munkaerő állandó probaideje miatt nem tudom. Esetleg hogy a NAV nehezebben találja meg őket.
De ha meg normális munkát végeztek és azt folyamatosan akkor a cég aki számára dolgoztok elég hamar felmondja a szerződést hisz minden cégváltásnál új szerződés kell és a régebbi teljesítések nem számonkérhetőek, legfeljebb jogi úton...
Max valami olyan szektorban ahol állandóan új cégnek, magánembernek dolgoztok és rövid határidővel, aztán nincs több közötök egymáshoz.
Ja és nem lehet semmi a cég tulajdonában sem(számítógépek, kocsi stb) mert ugye akkor azt nem tudja átvinni az új cégbe...
Szóval a helyzeted és a cég helyzete nagyon fura. Vagy valami nagyon félillegális dolgot csináltok vagy valami hatalmas trükk van a dologban amit a helyzet ismerete nélkül én nem látok!
Ja és az hogy állandóan új cégnek dolgozol de valójában ugyan azt és kb ugyan azoknak az biztos hogy így, ahogy elmondtad(a részletek ismerete nélkül) törvénytelen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!