Mit lehet tenni, ha az utcában lakó roma kisgyerekek, olyan 6-10 év körüliek folyamatosan dörömböltetik a fémből készült kapunkat, és ezzel hergelik a kutyáinkat?
semmit nem tesz semmilyen hatóság
maximum ha kihívod rájuk a gyámügyet akkor történik valami de én ebben sem vagyok biztos
nem tudom milyen kutyád van de ha valami középtermetű akkor esetleg szájkosarat raksz rá és "véletlen" nyitva felejted a kaput
A kutyákat ránevelheted hogy hagyják figyelmen kívül a bosszantást.
Ha nem ugatnak a kutyák akkor a gyerekek is megunják a dolgot.
A rendőrséget meg kihívhatod de nehezen tudnak eljárni. Nem azért mert romák hanem mert semmi komoly kárt, sérülést nem okoznak.
De megoldás itt is van :)
Ha csendháborításért feljelented őket akkor az sok tízezer forintra büntethető s ha a gyerek még kiskorú akkor ez közmunkára változtatható :)))
És minden alkalom egy feljelentés.
Tehát ha heti 5-ször zajonganak és 5-ször jelented fel őket akkor a végén heteket kell majd dolgozniuk mert bizony ha nem megy el a közmunkára a gyerek akkor rendőrség viszi!
És hidd el, abba fogják hagyni ha már kidolgozták magukat!
Annyira nem szeretnek dolgozni hogy ezért mindig rángassák a kapudat! :)
A büntethetőség korhatára 14 év!
Az állítás ellenére 14 évesen már elviszik közérdekű munkára!
Való igaz ha 4-5-6 évesek a zörgetők akkor nem sokat tudsz ellenük tenni jogilag!
De a válaszoló itt is téved mert a kutyákat még ekkor is ránevelheted a nyugodtságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!