Mit takarhat, hogy "nagy baba lesz"? Folyamatosan ezt hallom már 2 hete a környékünkön lakó szült nőktől.
26 hetesen a súly becslés 1087 gramm. A pocim elég nagy és hegyes, mindenki meg van győződve róla, hogy fiú, de az uh szerint lány. A combcsontjai is hosszabbak az átlagosnál az Fl 54 mm.
A BPD-je, mint egy 30 hetes babának, az AC, mint egy 27 hetesnek. Csak szerintem mért hülyeségeket a gép? Lehet, hogy azért volt ennyire olcsó az ultrahang?
De az eredeti kérdésemre visszatérve: akinek az ismerősök, barátok és a doki is nagy babót jósolt, milyen súllyal esetleg hosszal jött világra a baba?
Na csak azért kérdezem, mert egyik ismerős a minap megállított, mondta ő is, hogy jó nagy baba lesz legalább 3,5 kg. De szerintem a 3,5 kg az normál súly vagy nem?
Én nem hinnék ezeknek az előre becsléseknek.Nekünk 27 hetesen mondta az orvos hogy 990 gramm, azt pedig végig mondták az egész terhesség alatt hogy hosszú baba lesz mert hosszabb a combcsontja.
Hát 37 hétre született egy 2440 grammos kisbabánk, 48 centivel
Nekem a 4D-s uh-n azt jósolták, hogy 4500g körüli súllyal fog születni a babánk, ha időre jön. Teljesen kétségbe voltam esve, hogy hogyan fogok megszülni egy ekkora babát. :)A nőgyógyászom meg csak a szemöldökét vonoggatta, hogy honnan tudnák a 28. héten megmondani, hogy mekkorán fog születni, meg, hogy ez hülyeség.
Ehhez képest 40+1 hétre érkezett 3350g-mal és 53 centivel a kisfiúnk, tehát mondhatni teljesen átlagos súllyal és hosszal. A hasam nekem is iszonyatosan nagy volt, mindenki azt kérdezgette, hogy ikrek lesznek-e. :)
A nagy hasam annak volt köszönhető, hogy szinte mindent oda híztam. :)
Szóval ne aggódj, különben is a 3500g az nem óriásbébi, hanem átlagos.
Az egyik szobatársamnak a 38. héten 3800g-ot "jósolt" az UH, és 40+4 hetesen 4500g fölötti babája lett.
Nekem a 38. héten 3600g körüli értéket mutatott, 40+2 hetesen 3540g-al és 57 cm-el született, ami elvileg elég nagy babának számít. A feje és a combcsontja mindig 2 hét lemaradásban volt a többi "alkatrészéhez" képest. :D
Az UH sem tud tökéletes értékeket adni, ezt nekem minden alkalommal el is mondták 4D-s UH-on is és a kórházban is.
Utolsó vagyok.
A hasam nekem is akkora volt, hogy mindenki azt hitte ikrek. Már kezdtem félni én is, hogy az egyiket nem vették észre. :D Aztán csak egy dagi kislányom lett. :)
HA belegondolsz józan parasztésszel, mi felnőttek sem vagyunk egyformák. Kinek hosszú a combja , kinek rövidebb. Az egyiknek nagyobb a feje, a másiknak kisebb. Az egyikünknek 42-es lába van a másiknak csak 37-es. A babák sem olyanok mint a nagykönyvben. Ha te vagy a párod, vagy mindketten magasak vagytok akkor számíthatsz rá hogy a baba is lehet az átlagnál picit nagyobb. Pl nem 55 cm-el születik, hanem 58-al. Hogy hány kiló az nem annyira lényeges. A szülés szempontjából a fej mérete a fontos. Ahol a feje átbújik, ott minden egyéb is kifér :)
Az uh-s mérések meg csak hozzávetőlegesek, és a súlybecslés, az pedig tényleg csak egy becslés, ami sok-sok mérés átlaga alapján lett kitalálva. Megmértek sok 100 babát, aztán szülés után megnézték a méreteiket és a súlyukat. Ezeket a számokat összevetették, betették egy adatbázisba, és a mostani uh-n ezek alapján adnak becsült méreteket. Nekem volt olyan, hogy két uh-on 3-4 mm eltérés is volt, de negatív irányba. Össze meg csak nem ment a combcsont 3 hét alatt, csak nem ugyanott mérték. Ennyi. Ne agyalj ezen, nem jelent semmit.
Én már nem hiszek ezeknek a tippeléseknek.
A fiamra azt mondták, hogy nagy baba lesz, 42 hétre született 3850 grammal és 59 centivel. Ha időre születik egy teljesen átlagos méretű baba lett volna. Szerintem.
A lányomra azt mondták, hogy a méretei alapján kicsi baba lesz. 38 hétre született 3750 grammal és szintén 59 centivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!