Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy homofób anya öngyilkoss...

Ha egy homofób anya öngyilkosságba kergeti a saját (meleg) gyerekét, az gyilkosságnak számít?

Figyelt kérdés
El lehet érni, hogy elítéljék?

2012. okt. 17. 12:34
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
100%

De ugye nem történtek meg veled ezek a szörnyűségek?

Egy ilyen anya egy nagy hulladék :(

2012. okt. 18. 08:05
 12/24 anonim ***** válasza:

te vagy az a srác?

írj privátot, ha igen! nem nagyon van mit tenni az ilyen szülőkkel, legtöbbször marad a menekülés,akárhogyan is :(

2012. nov. 2. 10:42
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük ezzel:

BTK 168. § Aki mást öngyilkosságra rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

-----

Létezhet rábíró (szándékkiváltó hatású tevékenység, melynek eredményeképpen megtörténik a passzív alanynál az öngyilkosság véghezvitele), vagy segítségnyújtó (ha a már kialakult szuicid szándékot az elkövető erősíti, vagy egyéb módon segítséget nyújt [mérget, fegyvert szerez az öngyilkossághoz, etc]). A fent említett esetben a rábíró magatartás feltételezhető, azonban nem derül ki egyértelműen, hogy tényszerűen megvalósult e. Bizonyítani szinte lehetetlen (mivel a sértett halott). Ha az öngyilkosságot nem kísérelték meg, vagy nem ment végbe (a sértett csak tervezi pl.), nem valósul meg bűntett.

2012. nov. 4. 20:59
 14/24 anonim ***** válasza:
81%

Hát azért itt néhány ember véleménye kicsit felb*sz..

Mi az, hogy szégyelled a homokos gyerekedet??

Nem mondom, hogy nincs olyan szitu, amikor megtagadnám a gyerekem(pl. ha sorozatgyilkos lenne, vagy ilyesmi), de azért, mert b-zi??

Pedig nagyon nem vagyok egy b-zipártoló, de ha a gyerekem az lenne, az semmit sem változtatna azon, hogy az én gyerekem, és ugyanúgy szeretném..

2012. nov. 26. 22:58
 15/24 anonim ***** válasza:
92%

volt nekem is ilyen sporttársam, aztán 15 évesen az anyjáék válaszút elé állították: vagy megy pszichiáterhez "megváltozni" vagy kirakják otthonról. na aztán már mindenféle vénkéjenc persze készült a befogadására, de a srác a pszichiátert választotta, járt heti 2x terápiára + egy vagon gyógyszer, aztán kb fél év után már bnője lett. Megvallom, én is csodálkoztam rajta, de tényleg így történt.

Hát tudja fene ...

Én nyilván ki nem tagadnám, de sok olyan véleményt hallottam már, hogy "persze, semmi bajom, csak nehogy az én fiam legyen az" ... na pufff, ezzel kb mindent elmondott sztem.

2012. nov. 27. 08:59
 16/24 A kérdező kommentje:

08:59

Kamu pszichiáterhez járt? Mikor volt ez? 40 éve?

2012. nov. 27. 20:08
 17/24 anonim ***** válasza:
22%
ez kb 1 éve volt, és miért lett volna kamu?
2012. nov. 27. 20:24
 18/24 A kérdező kommentje:

20:24

Egy pszichiáter ilyet nem tehet, mivel a homoszexualitás nem számít betegségnek.

Nem lehet ebből "kigyógyulni". Valószínűleg a haverod nem bírta a nyomást és úgy döntött inkább színlel és feladja a boldogságát, csak hogy ne bántsák. Mégis milyen gyógyszert adott neki? Ha ez kiderül, soha többé nem praktizálhat.

2012. nov. 28. 19:29
 19/24 anonim ***** válasza:
9%

"a homoszexualitás nem számít betegségnek"

Hát ebben én nem vagyok biztos. De félre ne érts, semmi bajom a b*zikkal.

Csak hát a pszichiátria egy áltudomány, szóval nem nagyon lehet hinni benne, akármit is mondanak. Alig 40 éve még betegségként tartották számon, ma meg már nem. Nem lehet tudni, hogy valóban az-e.

2012. nov. 28. 20:34
 20/24 anonim ***** válasza:

áltudomány?

és gondolom ezt te mint pszich. tanszékvezető egyetemi tanár mondod, és ezért tudod ilyen jól megítélni :D

tulképpen a belgyógyászatban se mindenki hisz, szal az is lehet akkor áltudomány :)

Egyébként meg fogalmam sincs, milyen gyógyszereket adott neki, ennyire részletesen nem tudom, de arra emlékszem h mondta h az elején még kicsit bekábult de aztán lassan megszokta és most már csak valami feszültségoldót kell szednie de azt se sokat.

De nem értem ám, honnan szeded az infóidat mert én ismerek mostani tök fiatal (huszonéves) pzsich. csajszit, és az is mondta, hogy volt náluk az osztályon homoszex. csávó ...

2012. nov. 29. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!