Mások szóbeli szidalmazását bünteti a btk?
X személy Y személlyel többszöri indulatos szóváltás után összeszólalkozott. Ennek lezárásaképpen X trágár kifejezéssel illette Y-t, mire Y rendőrségi feljelentéssel fenyegetőzött. A két fél nem ismeri egymást, az eset egy vonat fülkéjében történt.
Feljelentheti-e Y X-et, van erre valami passzus?
Ha igen, X milyen büntetésre számíthat?
ha tanuja is volt az esetnek es teged ez hatranyos helyzetbe hozott , akkor igen.Ragalmazas vagy becsuletsertes neven.De nem eri meg perelni.de nezz utana.
engem egy csaj a hatam mogott probalt bemocskolni, elmeseltem neki, hogy ezert akar is fel si jelenthettem becsuletsertesert.Utana erdekes modon abbahagyta es meg o kert bocsanatot.
Tanú volt, Y két kiskorú gyermeke. Egyik olyan 12-14, a másik 4-5 éves.
A megelőző szóváltást Y kezdte, belekötött X-be.
Ebben az esetben kb. milyen büntetésre számíthat X?
Ha X és Y nem ismerik egymást, Y hogyan tehet feljelentést X ellen? Érdemes egyáltalán?
Kicsit túl van spilázva az eset. Gyerekeknek el lehet magyarázni, hogy X beteg, rossz napja van, stb.
Feljelenteni feljelentheti, de hogy a saját gyerekei milyen tanúk lesznek, az azért erősen kérdéses. Pláne ha Y a bíróságon szembesül, hogy a gyereke megérti X viselkedését :), mert ahogy írtad: Y kezdte az egészet
Nem kell félni, kedves X! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!