Szóbeli idézés telefonon mennyire jogszerű és mennyire nagy súlyú, és mennyire mnúlhat ezen egy ügy elbírálása?
Azért kérdezem, mert van egy ügyem (sértett vagyok benne), és a telefonom viszont úgy van beállítva eleve a menüjében, hogy az ismeretlen számokról érkező hívásokat ki se csengeti nekem, azaz neki azt jelzi, hogy kicseng, de valójában meg se szólal.
Na most így akkor a határidőket tekintve ez mennyiben hátráltatja az ügyet?
Vagy mi alapján döntik el, hogy írásban idéznek be vagy szóban? Amilyen kedve van éppen?
Az is teljesen szabályos, ha egyetlen egyszer se kapok semmi idézést, hanem heteken keresztül csak telefonon próbálkoznak??
(mert jelenleg azt hiszem, ez a helyzet áll fenn, csak nem értem, miért nem képesek egy levelet küldeni)
Ezt a hülye szokásukat, hogy ismeretlen számokról hívogatnak, meg be kéne már fejezni, mert nagyon sok ismerősöm ugyan így van vele, hogy ha ismeretlen, akkor csöröghet, ő fel nem veszi ... szóval nem csak az én hülyeségem, de ennek is meg van az alapja, nem véletlenül állítottam be ezt a telefonomon, a rengeteg kéretlen hívás után.
hidd el, az én telefonomban be lehet állítani, hogy mit jelezzen, azaz kicseng vagy foglalt vagy akármi
de nem ez a lényeg
kérdésre valaki ?
jaja utolsó, ezzel tisztában vagyok, de amúgy nekem az volt már párszor a tapasztalatom, hogy az idő megtakarítása érdekében szeretnek inkább telefonálgatni és nem írnak levelet...
nekem volt olyan ügyem, amiben egyetlen idézés nem volt írásban, csakis telefonon hívogattak minden alkalommal
(amúgy onnan tudom, hogy ha utólag megnézem, akkor látom, hogy hoppá volt 15 nem fogadott hívásom, amit ki se jelzett persze az említett ok miatt, na de mindegy, majd lesz valami ... kénytelenek lesznek írni akkor)
szóban nem idéznek be senkit
az bizony tértivevény, kézhez, 2 helyen aláírva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!