Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szóbeli idézés telefonon...

Szóbeli idézés telefonon mennyire jogszerű és mennyire nagy súlyú, és mennyire mnúlhat ezen egy ügy elbírálása?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert van egy ügyem (sértett vagyok benne), és a telefonom viszont úgy van beállítva eleve a menüjében, hogy az ismeretlen számokról érkező hívásokat ki se csengeti nekem, azaz neki azt jelzi, hogy kicseng, de valójában meg se szólal.

Na most így akkor a határidőket tekintve ez mennyiben hátráltatja az ügyet?

Vagy mi alapján döntik el, hogy írásban idéznek be vagy szóban? Amilyen kedve van éppen?

Az is teljesen szabályos, ha egyetlen egyszer se kapok semmi idézést, hanem heteken keresztül csak telefonon próbálkoznak??

(mert jelenleg azt hiszem, ez a helyzet áll fenn, csak nem értem, miért nem képesek egy levelet küldeni)

Ezt a hülye szokásukat, hogy ismeretlen számokról hívogatnak, meg be kéne már fejezni, mert nagyon sok ismerősöm ugyan így van vele, hogy ha ismeretlen, akkor csöröghet, ő fel nem veszi ... szóval nem csak az én hülyeségem, de ennek is meg van az alapja, nem véletlenül állítottam be ezt a telefonomon, a rengeteg kéretlen hívás után.

2010. aug. 29. 06:49
 1/9 anonim ***** válasza:
azért lassan a dokidhoz is benézhetnél
2010. aug. 29. 07:59
 2/9 Vérgibbon ***** válasza:
Valóban hülye vagy, nem idéznek szóban, és ha letiltod a rejtettszámos hívást akkor az illető nem azt hallja, hogy kicseng, hanem a szám nem létezik szignált vagy állandóan foglaltat jelez.
2010. aug. 29. 08:16
 3/9 A kérdező kommentje:

hidd el, az én telefonomban be lehet állítani, hogy mit jelezzen, azaz kicseng vagy foglalt vagy akármi

de nem ez a lényeg

kérdésre valaki ?

2010. aug. 29. 09:53
 4/9 Vérgibbon ***** válasza:
No akkor. Szóban nem idéznek be, mert azt csakis és kizárólag írásban teszik, mivel ajánlott/tértivevényesen adják fel ezért a postás a kezedbe adja a levelet és aláírod, hogy átvetted. Ha nem veszed át akkor a postás azt írja rá, hogy nem veszed át.
2010. aug. 29. 15:05
 5/9 Vérgibbon ***** válasza:
Ez kimaradt. Hívogatni akkor fognak, ha nem sértett vagy az ügyben és a rendőrök b@szt@tn@k folyamatosan. De ha neked le van tiltva a rejtettszámos hívás, akkor miből gondolod, hogy hívogatnak? Tényleg van egy kis üldözési mániád. Menj el orvoshoz mint azt az első is javasolta. Mellesleg ha nagyon akarnak a rendőrök akkor is felhívnak, ha neked ez az opciód be van kapcsolva. Fel tudnak hívni akkor is ha ki van kapcsolva a telefonod, vagy ha nincs bent a készülékben a sim kártyád is. De mivel ez nagyon sok pénzbe kerülne a rendőrségnek ezt a lehetőséget max egy viszkis rabló esetében teszik meg. (egy volt Westeles.)
2010. aug. 29. 15:10
 6/9 A kérdező kommentje:

jaja utolsó, ezzel tisztában vagyok, de amúgy nekem az volt már párszor a tapasztalatom, hogy az idő megtakarítása érdekében szeretnek inkább telefonálgatni és nem írnak levelet...

nekem volt olyan ügyem, amiben egyetlen idézés nem volt írásban, csakis telefonon hívogattak minden alkalommal

(amúgy onnan tudom, hogy ha utólag megnézem, akkor látom, hogy hoppá volt 15 nem fogadott hívásom, amit ki se jelzett persze az említett ok miatt, na de mindegy, majd lesz valami ... kénytelenek lesznek írni akkor)

2010. aug. 31. 20:18
 7/9 anonim ***** válasza:

szóban nem idéznek be senkit

az bizony tértivevény, kézhez, 2 helyen aláírva

2010. szept. 2. 23:00
 8/9 A kérdező kommentje:
ne haraguzdj, de téged se idéztek még soha be akkor, mert nem csak én vagyok ezzel így, de számtalan ismerősömet is sima tanúként is képesek voltak pl este 11-kor felhívni mobilon, hogy azonnal menjen be, az meg azt hitte valami sürgős, aztán a nagy frászt, mindössze akkor volt kedve "dolgozni" az adott rendőrnek (gondolom ügyeletes volt)
2010. szept. 4. 13:24
 9/9 anonim válasza:
milenne ezen nagy súlyú te barom
2011. febr. 28. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!