A rablás és a lopás között mi a különbség?
Bocsi ha rossz kategória, csak nem tudom hova tegyem.
Gimibe jogi alapóra volt (ilyen kis kiegészítés, minden évbe szokott nekünk lenni) és kaptunk házi feladatot.
Ezek közül az egyik, hogy meg kell magyarázni a lopás és a rablás közötti különbséget hétköznapi (azaz nem jogi, vagy tudományos) nyelven.
De mi a különbség?
Egymás szinonimái? Vagy nem?
Hisz ha pl ellop X ember egy csokit a boltból, akkor elrabolja a csokit a bolttól, de ha valaki kirabol egy bankot akkor ellopja a banktól a pénzt.
Vagy rosszul látom?
És még 1 kérdés: milyen büntetés jár a lopásért és a rablásért?
Azt tudom csak, hogy kisebb értékű lopásért csak pénzbüntetés.
17/L
És a lopás értéktől függetlenül ilyennek minősül?
Nem kötözködöm, 1 éve leszereltem és nem vagyok már naprakész...
Bocs, hogy most írok egy hét évvel ezelőtt kiírt kérdésre, de ez a ("ha valaki a sebembe nyúlkálna és azt észrevenném akkor azzal kedzeném hogy eltöröm az orát"). Na erre nekem még most is az a válaszom, hogy nehogy ez visszafelé süljön el, mert ha az elkövető esetleg egy 130 kilós izompacsirta ja és akkor sem egy lajhár, akkor ő azt az orrot szerintem előbb eltörné. Viszont van még egy variáció mégpedig az, hogy ez elkövetőnek akár valamilyen fegyvernek is használható tárgy is található az ő zsebében például kés na mindegy. Visszatérve erre az orr eltöréses dologra, hogy ez ugyanolyan bűncselekmény az önbíráskodás, mint maga a tett.
Kérdező:! Neked meg anno 17 évesen ezen forogtak a gondolataid akkor lány létedre? Ezt most igazából nem tudom eldönteni, hogy jó e, vagy rossz szándék vezérelt e anno.
(FF@).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!