Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kirakhatom anyámat a lakásból...

Kirakhatom anyámat a lakásból ha az én nevemen van mert megörököltem apamtól? Nem akar menni. Én meg eladnám a házat. ő lakhatna a nagymamánál. Nincs haszonélvezete

Figyelt kérdés
Mert egy kölcsön miatt lemondott róla amit persze nem tud fizetni.most lenne vevő nekem így is veszteseg az amit a kölcsöne miatt a banknak visszafizetek.
2012. okt. 8. 09:29
1 2 3 4 5
 11/43 anonim válasza:
16%

4-es vagyok..

Én is gratulálok a pontozáshoz.......

Ugye nem ez a jövő nemzedéke.....???? :(((

Mer most ásom el magam.... jó mélyre...

2012. okt. 8. 09:49
 12/43 anonim ***** válasza:
72%
Esetleg add el a házat, abból anyád kölcsöneit kifizetni, a többiből meg csinálsz, amit akarsz.Anyukád meg mehet a mamához vagy majd az új lakásodba.Csak többet ne menj bele vele ilyen "üzletekbe".Bár már nem is nagyon lehet, hisz nyugdíjas, több kölcsönt biztos sehonnan nem fog kapni.
2012. okt. 8. 09:50
 13/43 anonim ***** válasza:
93%
Néhány szidalmazó kommentet megspórolhattál volna, ha elsőre leírod a teljes sztorit, és finomabb hangnemet választasz. Így szerintem rendben van a történet, ha minden résztvevő megérti a helyzetet és beleegyezik.
2012. okt. 8. 09:51
 14/43 anonim ***** válasza:
33%

Nézd... én úgy gondolom, hogy ezt az elején el kellett volna fojtani már, amikor elkezdtek gyűlni az adósságok. Nem minden nyugdíjas tud megélni a "jövedelméből" sajnos, köztük pl a nagyim sem tudna, ha havi 10-20 ezer forinttal nem támogatnánk meg mi anyagilag, mert egyszerűen vagy a rezsit fizetné, vagy enne.

Már akkor, az elején kellett volna valami taktikát kidolgozni, hogy te mivel tudsz neki segíteni és ő hol tud lefaragni a költségein, hogy fizetni tudjon minden kötelezőt. Ez mostmár kicsit ilyen szélmalom harc úgyérzem. Azt is hozzátenném, hogy az anyukád, attól még hogy kiteszed a házból és átköltözteted valahova ugyanúgy bajban lesz!!

Szóval én ammondó vagyok, nem vagdalózni kell, meg erőszakkal kitetetni, hanem leültetni és elmondani neki, hogy anyu ez és ez van és mindenki jobban jönne ki anyagilag, ha megtennéd, hogy költözöl, stb. Egy normális anya ezt azért megérti.

Egyébként nem volt közös ingatlanuk az apukáddal? Mert akkor jogilag sem csak a tiéd egyelőre még az a ház!

2012. okt. 8. 09:52
 15/43 anonim ***** válasza:
41%
"És ő anya volt mikor rkényszerített arra hogy adjam fedezetnek a házam? Szerintem nem..." Azt a hazat, amit megörököltel? Amiért ő es az apad dolgozott? Szerintem de
2012. okt. 8. 09:53
 16/43 anonim ***** válasza:
43%
Ha tényleg nincs haszonélvezete, és semmilyen szerződést sem kötöttél vele ilyen témában, akkor kirakhatod - jogilag. Erkölcsileg más kérdés, azt mindenki döntse el maga.
2012. okt. 8. 09:55
 17/43 A kérdező kommentje:

A legujabb agyszüleménye hogy az én nevemre vegyünk fel kölcsönt igaz nem dolgozom de ő majd szerez munkáltatóit attol aki jutalékért kólcsönhóz juttatja az ügyintéző.nagyon rendes anya nem?

Ja és én miért fizetné, vissza a többi kölcsönét? Ezt is csak azért hogy ne vesszen el teljesen a ház amit öróköltem anyám meg elverné.

Meg méghogy az én új házamba anyámat? Hogy kifosszon? Amugy nm lenne uj haz nem is telne belőle.vállalkozáshoz kéne. Nem dolgozom jelenleg azért is szeretnék vallalkozásba fogni. Férjem fizujbol élünk de ő is jobban szeretné a saját üzletet.

2012. okt. 8. 09:55
 18/43 A kérdező kommentje:
Apám házassag előtti vagyona volt. Anyám csak beleült a készbe. És mint írtam enyem a teljes haz ő haszonélvezetet örökölt amiről lemondott a kölcsön miatt. 19 éves voltam a kölcsönnél és ütéssel rugással lelki terrorral kényszerített hogy elmenjk vele és aláírja,. Holott én akkor is mondtam neki hogy anyu d a házunk mehet rá ne csinaljd. Már akkor kölcsönökkel volt tele és vontak a fizuja 50%át. És elszórta apénzt!!! Ez volt az első kölcsön a házra ez már oda került hogy felakarta mondani a bank 2 év után ekkor jött az ujabb hogy hitelkiváltási hitel...ez van most
2012. okt. 8. 10:01
 19/43 anonim ***** válasza:
84%
Ebben a helyzetben az a legjobb ha kirakod anyádat és költözzön oda a nagymamádhoz, de arra nagyon vigyázz, hogy nehogy az ő házát is belekeverje ilyen ügyletekbe. Te pedig mentsd ki azt a pénzt ami még menthető.
2012. okt. 8. 10:08
 20/43 Golan Trevize ***** válasza:
37%
szerintem első lépésként vetettesd gyámság alá, ha ennyire nem tud bánni a pénzzel.
2012. okt. 8. 10:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!