Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Új rendszem MIÉRT?

Új rendszem MIÉRT?

Figyelt kérdés

Azt már nyílt titok ,hogy a vietnámi háború amiben több millió ember halt meg csak arról szólt ,hogy az állam rendeléseket adott le a nagy fegyvergyártóknak mint pl: a colt vagy a bellhelicopter. Így elkerülték a válságot és a fejesek szépen meggazdagodtak. Ugyan ez a helyzet a rendszámtáblákkal?Senkinek nem tűnik fel ,hogy ezzel a PLAKET Kft milliárdókat fog keresni ennek a 10% oda addja azoknak akik ezt megszavaszták és mindenki jól járt?

Vagy ez csak az én fikcióm?

2012. szept. 25. 19:28
 1/9 Komplikato ***** válasza:
100%
Nem. Nyilván minden ilyen dolog, utcanév tábla, rendszám, stb. rengeteg felesleges kiadást generálnak, ami mind haveri cégekhez áramlik. Nyilván ez is a célja.
2012. szept. 25. 19:37
 2/9 tavol elo ***** válasza:
47%
Mennyi gepkocsi fut a magyar utakon kb 2 millio? Ha csak 1000 HUF/rendszam haszon megy a rendszamgyarto cegnek az is alapjaraton 20 milliard forint!
2012. szept. 25. 19:48
 3/9 Komplikato ***** válasza:
És az okmányok? :D
2012. szept. 25. 19:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Valóban necces, pont annyi értelme van egy ekkora országban regionális rendszámot bevezetni, mint a választási regisztrációnak ilyen szintű népességnyilvántartás mellett.

De hogy jön ide a vietnámi háború, aminek nem volt több millió áldozata (egy talán, de az nagyon felső becslés), és egy politikai okokból kirobbant polgárháború indította el évekkel az amerikai beavatkozás előtt?

2012. szept. 25. 19:57
 5/9 anonim ***** válasza:

"Mennyi gepkocsi fut a magyar utakon kb 2 millio? Ha csak 1000 HUF/rendszam haszon megy a rendszamgyarto cegnek az is alapjaraton 20 milliard forint!"

Szerintem a kétezer-millió az kétmilliárd, de az is szép summa.

2012. szept. 25. 20:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Talán vietnámi háború példája kicsit tényleg nem ide illő én csak a lényegre akartam rá világítani ,hogy az új rendszámoknak kb annyi értelme van mint fegyvereket gyártatni amit nem arra használnak ,hogy közlekedjenek vele vagy javítsák az életszínvonalát hanem ,hogy ember embert öljön vele mégis meg gazdagodnak egyesek belőle. Ezzel arányosan a rendszámtábla leváltása is egy ilyen bevételi forrás ami látszólag teljesen felesleges mi mégis belefogunk törődni és valaki megint jól meggazdagszik. Így utólag nem a legjobb példa erre vietnám azt belátom de azért kitartok meléette ,hogy mind a két esetben az állam ad le megrendelést egy felesleges dologra amiből egy cég meggazdagszik és annyit ad a megrendelőnek a bevételből amennyit akar az államnak meg miért is számítana ez úgy is csak az adófizetők pénze.
2012. szept. 25. 20:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez semmi más, csak egy újabb lenyúzás egy amúgy is sz1r gazdasági helyzetben. Tényleg, itt már minden bőrt lehúznak az emberről, tiszta pofátlanság. De persze, hogy a sok hülye majd szó nélkül le fogja cserélni, ahelyett, hogy mindenki kimondaná egységesen: márpedig erre nem fog költeni.
2012. szept. 25. 21:21
 8/9 anonim ***** válasza:
A rendszámokat az okmányokkal együtt kell majd lecserélni ez összesen kb 15 rugó lesz. Legalábbis ezt olvastam a neten. Na ezt kell beszorozni azzal a 2 millióval. Amúgy felesleges a régió feltüntetése. A mostani rendszámokat ha a rendőr beüti a rendszámfelismerő rendszerbe, azonnal kidobja, hogy hova valósi a tulaj, meg hol vették a kocsit,stb mindent. Tehát ez az indok már meg is bukott, egyértelmű pénzlehúzás.
2012. szept. 25. 23:09
 9/9 doboszoli ***** válasza:
100%

Állítólag az utazó bűnözők könnyebb azonosítása, felismerése a fő "indok".

Kérdezem én: nem mindegy, hogy melyik régióból való hamis(lopott) rendszámmal autókáznak?

Hát itt(is) kilóg az a bizonyos lóláb.

2012. szept. 26. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!