Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most örököltem /sajnos/...

Atyec kérdése:

Most örököltem /sajnos/ szüleim után szántóföldet és erdőt, amit szándékomban áll értékesíteni, hiszen ezek megművelése stb. nem áll módomban. Viszont ismerősöm szerint az örökölt ingatlanokat 5 évig nem adhatom el. Igaz ez?

Figyelt kérdés
2012. szept. 20. 18:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ha nem égetően kell a pénz, bérbe. Olyat keress a környéken, aki régóta vesz bérbe. Megbízható. Esetleg, a szomszéd földterület gazdáját keresd. Nekem 1996 óta ugyan annál van bérbe. Minden évben meg szeretné venni, de mint vésztartalék jól jön és jóval többet hoz, minha az árát raknám be egy bankba.
2012. szept. 20. 20:17
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Azzal vigyázz, akik lóf*** pénzért megvennék! Apámét is meg akarta venni egy vállalkozó, a sok tudatlan buta ember el is adta neki annyiért, amennyiért ő havonta kiadta külföldieknek...

Nemrégiben az állam akarta megvenni, de még mindig kevesellte érte apám a pénzt. Igaz, a tsz, aki bérli, nagyon kevés pénzt hoz, de legalább rendben van tartva.

2012. szept. 20. 20:29
 13/14 anonim ***** válasza:

nagy érték, hogy megteremhet a bió!

nem kell a szemetet enni.

2012. szept. 20. 20:48
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

A sok hülye válaszból nehezebb oksonak lenni, mintha magad néznél utána a neten :-)

Ha azonnal eladod, csak az a rész SZJA köteles, ami a hagyatéki végzésen szereplő értéken felüli. (Azaz ha alatta adod el, akkor adómenetes.) Az számít "szerzéskori érték"-nek, és az eladáskor az felett kapott pénz negyedét kell az államnak befizetni. Az első ávben, utána évenként csökken, ötödik évtől nulla.

2012. szept. 21. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!