Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most örököltem /sajnos/...

Atyec kérdése:

Most örököltem /sajnos/ szüleim után szántóföldet és erdőt, amit szándékomban áll értékesíteni, hiszen ezek megművelése stb. nem áll módomban. Viszont ismerősöm szerint az örökölt ingatlanokat 5 évig nem adhatom el. Igaz ez?

Figyelt kérdés
2012. szept. 20. 18:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincsen, azonnal is el lehet adni bármit. Csak más kérdés, találsz-e rá vevőt. Nálunk vásároltak fel ilyen földeket, először egy vállalkozó, aztán az állam. Esetleg ha van TSZ, nekik bérbe adhatod, hogy legalább ne a te gondod legyen, igaz, ami pénzt utána kapsz, az semmi.
2012. szept. 20. 18:46
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem így van. Unokatestvérem év elején örökölt a szüleitől családi házat, nyáron már el is adta.
2012. szept. 20. 18:46
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

El lehet adni rögtön.

DE! Érdemes megfontolni, hogy csak bérbe adod egy földművelő társaságnak. Így a tied marad és jó lesz az még ínségesebb időkre. Mondják, hogy egyben nem szabad eladni, pláne hogy később ingóságot vegyél belőle: az ingatlan (legyen az ház, lakás vagy földterület) nagy érték!

Nálunk is ez a helyzet, apám és a testvére is örököltek földeket, de azt mondják, inkább bérbeadják, ha megöröklöm, adjam bérbe én is - családi vésztartalék.

2012. szept. 20. 18:55
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
El lehet adni, csak amennyiben eladod 5 éven belül úgy elég komoly adót és illetéket kell utána fizetned.
2012. szept. 20. 18:58
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A hagyatéki eljárás után azonnal eladhatod.

És ahogy előttem írták, adóköteles jövedelemnek számít a vételár - azt hiszem 5 évidg

2012. szept. 20. 19:06
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
El lehet adni, de nem éri meg, mert buksz rajta. Add ki bérbe.
2012. szept. 20. 19:30
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül csak társaságnak adhatja ki a szántóföldet.

El ne add! Manapság a föld a legnagyobb érték, szinte lehetetlen venni.

Ha jó minőségű és nagy darab, akkor hektáronként 70-80 ezer forintot is elkérhetsz.

2012. szept. 20. 19:50
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként mennyi földterület? Egyben van, vagy darabokban?

Az erdőre ugyanez vonatkozik, ne add el. Ha engedélyezik, el lehet adni kivágásra, majd újratelepíteni.

2012. szept. 20. 19:53
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Azt akartam írni amit az utolsó... egyre többen vesznek földet és nem hiszem, hogy véletlenül. Ha rendben tudod tartani akkor mindenképpen várj vele szerintem, vagy add ki bérbe. Drágán nyilván nem tudod kiadni, de te úgysem használod, szóval jelképes összegért is kiadhatod akár csak. Te nyersz csak rajta mert ők művelik, rendben tartják stb...
2012. szept. 20. 19:54
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne tudná drágán kiadni?

Ha jó minőségű, akkor nagyon is jó áron adhatja ki.

Tudod mennyien szeretnének földet venni? Szóval nem egyre többen vesznek, egyre többen akarnak venni, de lehetetlen földet kapni, mert ez az egyik legnagyobb érték.

2012. szept. 20. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!