Most örököltem /sajnos/ szüleim után szántóföldet és erdőt, amit szándékomban áll értékesíteni, hiszen ezek megművelése stb. nem áll módomban. Viszont ismerősöm szerint az örökölt ingatlanokat 5 évig nem adhatom el. Igaz ez?
El lehet adni rögtön.
DE! Érdemes megfontolni, hogy csak bérbe adod egy földművelő társaságnak. Így a tied marad és jó lesz az még ínségesebb időkre. Mondják, hogy egyben nem szabad eladni, pláne hogy később ingóságot vegyél belőle: az ingatlan (legyen az ház, lakás vagy földterület) nagy érték!
Nálunk is ez a helyzet, apám és a testvére is örököltek földeket, de azt mondják, inkább bérbeadják, ha megöröklöm, adjam bérbe én is - családi vésztartalék.
A hagyatéki eljárás után azonnal eladhatod.
És ahogy előttem írták, adóköteles jövedelemnek számít a vételár - azt hiszem 5 évidg
Nem feltétlenül csak társaságnak adhatja ki a szántóföldet.
El ne add! Manapság a föld a legnagyobb érték, szinte lehetetlen venni.
Ha jó minőségű és nagy darab, akkor hektáronként 70-80 ezer forintot is elkérhetsz.
Egyébként mennyi földterület? Egyben van, vagy darabokban?
Az erdőre ugyanez vonatkozik, ne add el. Ha engedélyezik, el lehet adni kivágásra, majd újratelepíteni.
Miért ne tudná drágán kiadni?
Ha jó minőségű, akkor nagyon is jó áron adhatja ki.
Tudod mennyien szeretnének földet venni? Szóval nem egyre többen vesznek, egyre többen akarnak venni, de lehetetlen földet kapni, mert ez az egyik legnagyobb érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!