Ha találok az utcán egy ezrest, és nem tudom ki hagyta el, mi lenne a törvényes, le kéne adni, de hova?
Szerintem aki nem akarja elszórni a pénzét, az nem szórja el, én sem szoktam, hanem olyan helyre teszem, ahonnan nem eshet ki.
Én semmilyen összeg esetén sem gondolkodnák, hanem csak zsebrevágnám, különben is, ha leadnám, csak valami írnok elcsórná a rendőrségen, nem lenne értelme.(am. olyan volt már, hogy nyomtatott hamis tízezrest találtam, aminek egyik oldala távolról annak nézett ki, a másik sima fehér papír volt)
Nem adnám vissza, de vannak kivételek.
A harmadik válaszolónak meg azt mondom,hogy a pénzt bárhogy elhagyhatod, senki sem hagyja el direkt a pénzét...a hamis 10 ezres amit találtál az pedig minden papírírószerben megtalálható,jegyzetelni lehet rá, és ha nem tűnt volna fel rá is van írva,hogy JÁTÉK PÉNZ és nagyobb is mint az eredeti.
Elvileg le kellene adni ha találsz valamit, és ha bizonyos ideig senki sem jelentkezik érte, akkor megkaphatod. Tehát ha találsz 1 milliót egy borítékban és leadod, ha senki sem keresi x napig (törvényben meghatározott idő), akkor neked visszaadja a rendőrség.
De egy elveszett ezres miatt senki sem megy a rendőrségre, hogy kérem szépen elhagytam, hátha valaki leadja. úgyhogy emiatt szerintem nem is kellene bevinned.
Egy ezres?
Nem, ezért nem fogok kérdezősködni, hogy kié a pénz.
De ahogyan írták, 20 ezer felett, már másabb a helyzet, akkor már meggondolnám magam, hogy mit tegyek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!