Ez így ugye törvényes (diákmunka)?
10 napot fogok egymás után dolgozni egybe.
Július 8-10ig -> 3*8 órát
Július 11-én -> 12 órát
Július 12-13-án -> 2*8 órát
Július 14-én -> 12 órát
Július 15-17ig -> 3*8 órát
A munkát bírom, és kell a pénz. Meg nem rakodómunkás vagyok, nem gebedek bele, csak a diákszövetkezetes csaj, aki csinálta a beosztást van hogy szétszórt. De én szóltam neki, hogy dolgozni akarok, minél többet, ha lehet. Ha jól tudom van valami törvény arra hogy kétszer 12 órázás után kell pihenő de ez ugye nálam nem lép érvénybe mert nem egymás utáni két nap van a 12 óra munka? Ugye ez így törvényes?
Több beosztásom is van. Egy strandon van: van hogy kint vagyok a medencéknél és ügyelnem kell a medencékre (nem úszómester) meg hogy hogyan csúsznak a csúszdáknál, stb.
A másik recepciónál van, segíteni kell bejönni a vendégeknek, ha nem tudnak/vagy elmenni/vagy ha valaki odajön a pulthoz és segítséget kér segíteni, stb.
A 12 órások meg online pénztár (nem kezelek pénzt, csak kártyát kell leolvasnom, nem kasszázok)
Azt találtam hogy 1 heti munkaidő csak 48 óra lehet. De honnan számítjuk az 1 hetet? Hónap elejétől (pl. július 1-7-ig, 2.hét: 8-14 stb) vagy törtbe is számolhatom?
Ha úgy számolom:
Július 6: nem dolgozom
Július 7: nem dolgozom
Július 8: 8 óra
Július 9: 8 óra
Július 10: 8 óra
Július 11: 12 óra
Július 12: 8 óra
----
össz: 44 óra/1 hét
Július 13-19-ig:
Július 13: 8 óra
Július 14: 12 óra
Július 15: 8 óra
Július 16: 8 óra
Július 17: 8 óra
Júl 18: nem dolgozom
Júl 19: nem dolgozom
---
össz: 44 óra egy héten
Így lehet számolni a heteket? Mert így törvényesnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!