Kérhetem az állapolgárságot?
Figyelt kérdés
A nagyszüleim német állampolgárok voltak, viszont apum már Magyarországon született és ő nem kérte a kettős állapolgárságot.
Én kérhetem még a magyar-német állapolgárságot vagy máe késő hozzá?
Ha igen, mi módon?
2012. szept. 18. 13:42
1/5 anonim 

válasza:

Persze, kérheted. Csak nem kapod meg. Ugyanis nem jár.
2/5 anonim 

válasza:

Ha hosszú évek óta van állandó lakásod, munkád Németországban. Beszéled tökéletesen a nyelvet, akkor talán megkapod. De ez egyáltalán nem biztos.
3/5 anonim 

válasza:

Magyarországon élsz és magyar vagy, miért kaphatnád meg a német állampolgárságot azért mert nagyszüleid németek? Neked már, aki itt született sőt még az apja is (édesanyád gondolom magyar) nem jár.
4/5 anonim 

válasza:

Utolsó: mondjuk a határon túli magyarok is ugyanilyen logikából kifolyólag kaptak, nem? Sőt, nekik talán max a dédszülőjük volt magyar... Mégis magyar állampolgárságot kaptak... :S
5/5 anonim 

válasza:

Kérni kérhetsz szolgálati gépjárművet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!