Kisfiam betegsége miatt ingyenesen kapjuk a tankönyvet?
11/27 A kérdező kommentje:
Örülök hogy a zsembembe hagyták,mert a másik iskolában kivették a háromszorosát! 30000 ft-ot fizettem ki a könyvekért a középiskolás lányomnak! nagyon örülök!
Örülj is neki, más családokban, ahol nem felelnek meg a kritériumoknak, 70-80ezer forintokat hagytak ott két gyermek tankönyveiért.
2012. szept. 18. 12:48
Nem gondolod, hogy egy kicsit pofátlanság, amit csinálsz, kérdező? Főleg, hogy az igazgató fel is világosított, miért is kell a nyelvkönyvért külön fizetni. Inkább örülj hogy a többit megkapdat ingyen. Tudod, elég sokan vannak, akik nem keresnek többszázezer forintot, mégsem kapnak semmilyen támogatást, merthogy csak két gyerek van, merthogy egészségesek, merthogy stb.
Egyébként meg elmész a könyvtárba és kikölcsönzöd az angolkönyvet a fiadnak, és nem került egy fillérbe sem.
2012. szept. 18. 12:59
mi is ingyenesek vagyunk, de a középiskolás fiam angol könyveiért kifizettünk 8ezret.
Azt mondták, ha marad a keretből, akkor október közepéig visszafizetik. Ha nem marad, akkor így jártunk. nem mindegy, hogy 8000, vagy 8000+16000. én örültem, hogy csak ennyi.
2012. szept. 18. 13:01
Kedves nevem-senki!
Nem a kérdező szájaízének, hanem a jogszabálynak megfelelően válaszoltam. Persze fújni lehet rá (jó magyar szokás), de a tankönyvpiac rendjéről szóló törvény ezt írja elő. Olyan nincs, hogy valaki kicsit ingyenes, kicsit meg mégsem. Lehet a rendszerrel nem egyetérteni, de az meg nem a kérdező hibája.
2012. szept. 18. 13:10
16/27 A kérdező kommentje:
[link] itt egy link a nagyokosok kedvéért! nem fogom a tanárok zsebét tömni,van kinek adnom! itt minden megvan hogy mit nem kellene nekünk kifizetni,és évek óta mégis fizetjük!
Kérdező! A tankönyvek árával nem a tanárok zsebét tömöd, ahhoz nekik az égvilágon semmi közük. Az iskolába leszállított tankönyveket az iskolának ki kell fizetnie, ha a szülők által befizetett rész + az állami normatíva fedezi azt, akkor nullszadósak, ha nem fedezi, akkor az iskola költségvetéséből kell azt kipótolni. Az iskolák a tankönyveken nem nyernek semmit.
2012. szept. 18. 13:28
18/27 A kérdező kommentje:
De sajnos nyernek rajta,mert minnél drágábban adják el a szülőnek a könyveket annál több százalékot kapnak a kiadótól! ez sajnos tény! és ha utána néznénk a tankönyvjegyzékben hogy mennyi a könyvek valódi ára,és mennyiért kapjuk mi,bizony meglepődnénk!
Nem az általad idézett törvénnyel van problémám,- hiszen az jó-, pusztán a reakcióval. Az elégedetlenkedést nem tudom elviselni.
2012. szept. 18. 13:35
Javaslom, nézz utána, és ne vádaskodjál. A könyveket nem az iskola adja "valamennyiért", azt a tankönyvet forgalmazó az iskola számára kiszámlázza. Az iskola annyit fizet a könyvekért, amennyi a számlán van, és annyit kér a gyerekektől. Ezt minden évben igen erősen ellenőrzik, komoly következményei vannak, ha valahol nem így tesznek (sikkasztás). ha valaki számlát kér az általa megvásárolt könyvekről, bármikor kaphat.
2012. szept. 18. 13:39
Kapcsolódó kérdések: