A gyámhatóságnak jogában áll ellenőrizni, a kiskorú örökségének biztonságát?
Az árvaellátás NEM kölcsöntörlesztésre való,hanem a gyerekek eltartására!
A Gyámhatóság csak akkor kötelezhetné az anyát a törlesztésre,ha elég magas a jövedelme.
Különben is a haszon élvezeti jog erősebb a tulajdonjognál!
Azzal én tökéletesen tisztában vagyok,hogy a haszonélvezet erősebb,de ha a törlesztés nincs fizetve,akkor a bank dalolva elviszi a lakást.Történetesen a kiskorúak örökségét.Én úgy tudom,hogy a gyámügy egészen a nagykorúságig felügyeli minden kiskorú vagyonát.
Azt viszont nem értem,hogy ha magas a jövedelme,csak akkor kötelezhetik a fizetésre.És ha nincs jövedelme??Csak a gyerekek után járó összegek??Akkor nem kell fizetni??Kizárt.
a gyerek örökölte a lakást és a hitelt is.
a gyereknek kéne fizetnie
ha nincs miből, mert nincs, vagy nincs akkora jövedelme,
akkor ugyanúgy nem fogja fizetni, mintha felnőtt lenne.
Utolsó
Sok zagyvaságot olvastam már ezen a fórumon de ez ver mindent.
Kérdező
A kiskorú öröksége az ingatlan,amin ugyebár jelzálog teher van.Az özvegy mint írod nem fizeti,vagy nem tudja fizetni a törlesztőrészleteket.Ilyenkor az történik,hogy a gyámhatóság ha nincs más jövedelem,a kiskorúak jövedelmét a lakás "megmentésére"fogja felhasználni,mert ez jogában áll.Természetesen az anyukát meg elküldik dolgozni,mert a gyerekeket neki kell eltartana nem az államnak.A hitelt fizetni kötelező,mert jól írtad a bank elárverezi rövid időn belül.A gyámhatóság jogkörébe tartozik a kiskorú vagyonának megőrzése,és annak felügyelet.Mivel az örökség része a tartozás is(ez igaz)ezt a törvényes képviselőnek kellene rendezni.De ha nem dolgozik,akkor ez problémás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!