Van 3586 Ft banki tartozásom, de mivel nincs jövedelmem, nem tudok fizetni. Mit tehetnek velem?
Ez a tartozás a havi számlavezetési díjakból gyűlt össze, bár egyáltalán nem használtam a bank szolgáltatásait. Kb. 7-8 hónapja nincs fizetve.
A régi lakcímre kb. egy hónapja küldték a második felszólítást, amit ma kaptam meg. Abban azt írják, hogy 8 napon belül rendezzem a tartozást, különben felmondják a bankszámla szerződést (mondjuk ez nem is lenne baj).
Azt is írják, hogy a követelés érvényesítésével kapcsolatos minden költség engem terhel.
Mennyire fog "dúzzadni" ez a 3586 Ft, ha a továbbiakban sem tudom kifizetni? Nem tudok fizetni, mert semmi jövedelmem nincs. Ezen felül semmi ingatlan vagy ingóság nincs a nevemen, amin végre hajthatnának.
Anyukámat nem kérhetem, hogy még ezt is fizesse ki, mivel így is eltart. Majd ha lesz jövedelmem, akkor abból fizetek, de addig nem tudok.
Mit tudnak velem csinálni? Attól félek, hogy olyan költségeket tesznek rá, hogy majd 10-20.000 Ft-ot kell később befizetnem ezért a 3586 Ft-ért.
A másik, ami érdekelne, hogy ha lesz jövedelmem, maximum hány százalékát tilthatják le?
Bár ha már lesz jövedelmem, még a letiltással is több lesz, mint most, mert jelenleg semmi sincs.
Kár ennyire kicsi összegen (OK, akinek egy fillérje sincs, annak komoly ez az összeg) az elkerülhetetlennél nagyobbat bukni. Kérj kölcsön egy családtagtól és ígérd meg neki, hogy amint lesz egy kis bevételed, visszafizeted neki. Gondolom, anyukád nem tesz rá kamatot, a bank viszont igen.
Befizeted a banknak a pénzt és azzal a lendülettel meg is szünteted a számlád. Ha majd szükséged lesz rá, akkor nyitsz újat, esetleg valahol máshol, ahol nincs kezelési költség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!