2011 junius óta nincs jövedelmem és tb-ém sem fizetem, mivel nincs miből. Terhes lettem megvizsgál az orvos ha van tb tartozásom? 7 hetes terhes vagyok de nem merek orvoshoz menni ez miatt
Ha nincs munkaviszonya akkor nincs tb-je sem a kérdezőnek.
Kérdező: mi lenne ha befizetnéd a tb-t? az első csekk befizetése után már biztosítva vagy.
Mégegyszer leírom: a társadalombiztosítás nem szűnik meg a munkahely, vagy jövedelem elvesztésével!
Aki nem hiszi járjon utána!
Az egészségügyi szolgáltatás igénybevételére való jogosultság a biztosítási jogviszony, illetve az ala-pul szolgáló jogosultsági feltétel megszűnését követően még meghatározott ideig fennáll, ez az ún. passzív jogon való jogosultság.
Ha a jogosultsági feltétel megszűnését megelőzően ez a feltétel megszakítás nélkül legalább 45 napig fennállt, akkor az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság további 45 napig marad fenn.
Ha a jogosultsági feltétel 45 napnál rövidebb volt a megszűnését megelőzően, akkor az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság – a 45 napnál kevesebb, – azzal az időtartammal hosszabbodik meg, amennyi ideig a jogosultsági feltétel fennállt.
Ha a jogosultsági feltétel megszűnését megelőzően az utolsóként megszűnt jogosultsági feltétel nem állt fenn 45 napig, azonban ezt megelőzően volt 45 napnál hosszabb ideig fennállt jogosultsági feltétel, és e két jogosultsági feltétel fennállása között 30 napnál kevesebb nap telt el, akkor az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság további 45 napig marad fenn.
1997. évi LXXX. törvény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!