Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Üdvözletem rendőrök, jogászok...

Üdvözletem rendőrök, jogászok vagy bárki aki ebben jártas. Csendháborítás?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy még júliusban lakossági bejelentés alapján egy lakóteleptől nem messze lévő töltésen telefonról hajnal 1 körül zenét hallgatva, ránk hívták a rendőröket. Kijöttek, közölték, hogy helyszíni bírság 5000ft. Utána hosszas, hozzáteszem normális beszélgetés után, azt mondták, hogy jólvan... menjünk el innen, zene kikapcs aztán többet elő ne forduljon.

Természetesen elmentem, de a haveromat (2en voltunk) bevitték az örsre, mert az intézkedés alatt rágyújtott és ez nem tetszett a rendőröknek. Haverom elmondása után 1 órával elengedték. Na most azóta eltelt majdnem 2 hónap és kaptam egy levelet a kormányhivataltól, hogy a rendőrség feljelentett és 5000ft bírságra vagy 6 közmunkára "válthatom" ki a büntetésem. Hozzávan téve persze, hogy előtte alkalmasságit kell csináltatnom a saját költségemre, ami talán drágább is, mintha befizetném az 5000ft-ot. De nem érzem magam bűnösnek, ugyanis nem az én telefonomról szólt a zene, normálisan kezeltem a dolgot, elnézést kértem, és utasítás szerint el is mentem haza.

Ha a rendőr ott azt mondta, hogy nem lesz semmi, akkor mégis miért jelentett fel? Mert ha felháborodtam volna, kiabálok vagy nem értek vele egyet, akkor megértem, de nem csináltunk semmit, kint ültünk a töltés oldalon és zenét hallgattunk meg beszéltünk, átlagos nyári este volt. Szóval most kicsit szíven szúrt, plána azért, mert lehet másnak hihetetlen, de nekem jelenleg 5000ftom sincs. Főleg nem bírságra. Napokra van kiszámolva a pénzem, hogy tudjak mit enni, meg kifizessem majd a rezsit. Szóval az én esetemben van értelme a bíróságra bírni ezt a dolgot? Mert írják, hogy szólhatok érte... vagy micsoda... Hát köszönöm előre is a válaszotokat!

2012. szept. 3. 13:08
 1/7 Andizsuzsi ***** válasza:
Készült jegyzőkönyv a rendőri intézkedésről? Aláírtad? Honnan tudták a nevedet, címedet, ha nem történt intézkedés?
2012. szept. 3. 15:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Rendőrök első dolga, hogy felírják a személyes adatokat és a tényállást. Ezt nem kell aláírni. Passzívan is, de részt vettél a csendháborításban. Bírósági tárgyalásra pedig nem érdemes vinni az ügyet, mivel biztosan elveszted és fizetheted a perköltséget is. A szabálysértés pedig még nem évült el.
2012. szept. 3. 16:53
 3/7 A kérdező kommentje:
De akkor mit tegyek? Mi van ha nem fizetem be? Mert előre tekintve nem lesz "fölösleges" 5000ft-om a közeljövőben. Ráadásul rohadtul igazságtalannak találom a helyzetet. Mert míg tudok olyan esetről, ahol garázdaság ( kuka lerúgása ) és közterületen lévő alkohol fogyasztás miatt kapott az illető 5000ft-os bírságot, addig én azért, mert kint ültem a haverommal a szabadban és zenét hallgattunk. Ez a legelszomorítóbb az egészben...Na meg persze, hogy 1 kanyim sincs rá. Nem tartom jogosnak!
2012. szept. 3. 18:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Most, ezen miért vagy elkeseredve?

Ismered a mondást: "Akinek nincs pénze, ne muzsikáltasson!"

Válaszd a közmunkát, a legjobb amit tehetsz.

Gondolj arra, hat nap semmi, nekünk öregeknek, negyven évvel ezelőtt két év ingyenes közmunkát kellett végezni a Magyar Néphadseregnek, és még zenét sem hallgattunk.

Neked pedig legrosszabb esetben le kell mosni a Jegyző szolgálati autóját. Nem fogsz belehalni!

2012. szept. 3. 21:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Nem a közmunkával van a bajom, hanem az áll a levélben, hogy úgy dolgozhatom le, ha előtte alkalmasságit csináltatok a saját költségemre. na most az ugyanannyi vagy drágább mintha befizetném. És azért vagyok fennakadva, mert nem érzem magam hibásnak!
2012. szept. 3. 21:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Tekintsd tanulópénznek! A haverra haragudj, aki bömböltette a sípládát és szívózott!

Nem érdemes bíróságra járni:

1. Nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás.

2. Akár a tojást ütöd a kőhöz, akár a követ a tojáshoz, mindenképpen a tojás törik össze.

2012. szept. 4. 09:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Egy rendőr.

Azt az összeget egy irodista szabta ki a részedre, a rendőr által leírt feljelentés útján. A legalacsonyabb összegű bírságot kaptad, 150eFt a maximum. A szabálysértést te is elkövetted, mert a zenét ketten hallgattátok, ketten beszélgettetek. Meg lehet panaszolni, melynek költsége 5eFt illetékbéllyeg.

Szerintem nem kell hozzá semmilyen orvosi igazolás, vagy ha igen, akkor a háziorvosod az anyagi helyzetedre tekintettel biztosan ingyen kiállít egyet. De kérdezd meg a munkaügyi központban, vagy az önkormányzatnál, hogy mi a feltétele annak, hogy ledolgozhasd.

Még egy megoldás ha kölcsön kérsz pénzt, de akkor sokat kell dolgoznod az 5000Ft-ért, közmunkában pedig 6óra lapáttámasztás.

2012. szept. 4. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!