Csendháborítás mennyi idő alatt évül el?
ha nem fizeted be
akkor bizony le kell ülni
fogházban
nem vészes az sem
kaptam 5000Ft-ot.... tobbe kerul a napi ellatasom, ne vicceljunk :D es 5napot kene ulnom
de nem evulhet el az ilyen?
szabálysértés ugyebár
**
EGYETLEN NAPOT KÉNE FOGHÁZBAN LENNED
12. § (1) A pénzbírságot meg nem fizetése esetén a bíróság szabálysértési elzárásra változtatja át. E törvény eltérő rendelkezése hiányában az átváltoztatás során ötezer forintonként egy napi szabálysértési elzárást kell számítani.
LE IS LEHET DOLGOZNI
13. § (1) A szabálysértési hatóság határozatában tájékoztatja az eljárás alá vont személyt a meg nem fizetett pénzbírság közérdekű munkával történő megváltásáról. A határozatban a tájékoztatásnak ki kell terjednie arra, hogy ha az eljárás alá vont személy a pénzbírságot nem fizeti meg, helyébe milyen tartamú közérdekű munka lép, valamint arra is, hogy a közérdekű munka végrehajtása céljából az állami foglalkoztatási szervnél kell jelentkeznie. A meg nem fizetett pénzbírság helyébe ötezer forintonként hat óra közérdekű munkát kell meghatározni.
ELÉVÜLÉS
24. § (1)7 Nem lehet végrehajtani a szabálysértési elzárás büntetést, a pénzbírságot, a közérdekű munkát, a meg nem fizetett pénzbírság, illetve helyszíni bírság helyébe lépő szabálysértési elzárást és a nem teljesített közérdekű munka helyébe lépő szabálysértési elzárást, ha az alaphatározat jogerőre emelkedésétől számítva egy év eltelt.
(2) Az elévülési időbe nem számít be a szabálysértési elzárás elhalasztására, illetve a pénzbírság esetében a halasztásra és a részletfizetésre engedélyezett idő.
(3) Az elévülést félbeszakítja a szabálysértési elzárás, a meg nem fizetett pénzbírság végrehajtása iránt tett intézkedés. A félbeszakítás napjával az elévülés határideje újrakezdődik. A határozat jogerőre emelkedésétől számított két év elteltével nincs helye végrehajtásnak.
hu ergo en semmilyen intezkedest meg nem tette, vagyi egyszer telefonaltam be az onkormanyzathoz, h majd vizsgak utan bemegyek, de nem tettem, tehat ez sztem nem szamit, igy nezve viszont msot oktober vegen fog elevulni, jol ertelmezem?! mert ekkor tortent ugye a szabalysertes.
Nekem levelben azt irtak, h 5 nap letoltendo, vagy 6 ora kozmunka, de a "kozmunkatarsaimtol" felek, ki tudja, kik vannak ott s miert :S
oh, vagyis az alaphatarozat, vmikor december 21-en volt azt hiszem........ tehat ahoz viszonyitva 1 ev, es elevul!! remelem jol ertem :)
koszonom a segitseget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!