Ha az én udvaromon a fám levele hullik és a szomszéd udvarára is áthullik a sok falevél az ő udvarán is nekem kell összesepreni, mert az én fám levele hullott oda, vagy akkor is az ő feladata az ő udvarárol összesepreni a levelet?
Figyelt kérdés
2012. szept. 1. 20:08
11/13 anonim válasza:
kivágatom vele ... helyi rendelet szerint min. 3-4 méterre kell lenni a 3 méternél magasabb fának ... ezek a fák kb 0,5 -1m vannak és már 8 - 10 méteresek az ő kertje kb 30méter széles, az enyém meg 10 méteres...
12/13 anonim válasza:
Jó pár téves válasz akad itt. Pontosság kedvéért:
Ptk.: 101.§ (2) A tulajdonos a földjére áthajló ágakról lehullott gyümölcsöket megtarthatja, ha azokat a fa tulajdonosa fel nem szedi; az áthajló ágak és átnyúló gyökerek levágására nem jogosult, kivéve ha azok a föld rendes használatában gátolják, és a fa tulajdonosa azokat felhívás ellenére sem távolítja el.
102.§ (1) Ha közérdekű munkálatok elvégzése, állatok befogása, az áthajló ágak gyümölcsének összegyűjtése, az ágak és gyökerek eltávolítása céljából vagy más fontos okból szükséges, a tulajdonos kártalanítás ellenében köteles a földjére való belépést megengedni.
13/13 anonim válasza:
Na kérdező, ki sepri össze a leveleket azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!